Hoe De DOS-modus Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De DOS-modus Te Openen
Hoe De DOS-modus Te Openen
Anonim

MS-DOS-modus wordt meestal gebruikt wanneer het onmogelijk is om het programma te starten met behulp van standaardmethoden. In deze modus kunt u de applicatie-instellingen handmatig configureren.

Hoe de DOS-modus te openen
Hoe de DOS-modus te openen

instructies:

Stap 1

Houd de Ctrl-toets ingedrukt tijdens het opstarten van het besturingssysteem om het opstartmenu te openen.

Stap 2

Selecteer de modus Alleen opdrachtprompt om de MS-DOS-modus te openen. Configureer de instellingen voor het gewenste programma om in MS-DOS-modus weer te geven.

Stap 3

Geef het gewenste programma op en roep het vervolgkeuzemenu van de toepassing op door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van het programma te klikken om de parameters te configureren.

Stap 4

Selecteer "Eigenschappen" en ga naar "Programma".

Stap 5

Selecteer het gedeelte "Geavanceerd" en selecteer het selectievakje naast "Voorkomen dat MS-DOS-programma's Windows detecteren" en klik op OK om de opdracht uit te voeren.

Stap 6

Start het geselecteerde programma door te dubbelklikken op de applicatiesnelkoppeling. Als de bewerking mislukt, volgt u deze stappen.

Stap 7

Roep het servicemenu van het gewenste programma op door te dubbelklikken op de applicatiesnelkoppeling en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 8

Ga naar het item "Programma" en selecteer het gedeelte "Geavanceerd".

Stap 9

Vink het vakje naast "In MS-DOS-modus" aan en bevestig uw keuze door op OK te klikken.

Stap 10

Klik op de knop "Nieuwe MS-DOS-instellingen opgeven" om nieuwe weergave-opties voor het geselecteerde programma te selecteren met behulp van de regels Config.sys en Autoexac.bat.

Stap 11

Maak een nieuw bestand met de naam Dosstart.bat in de Windows-map om de vereisten toe te voegen voor elk programma dat in MS-DOS-modus wordt uitgevoerd. Alle nieuwe stuurprogramma's of softwarecomponenten moeten aan dit bestand worden toegevoegd.

Stap 12

Klik op de knop "Instellingen" om de gewenste programmaweergave-opties te selecteren en de geselecteerde waarden op te geven.

Stap 13

Klik op OK om de wijzigingen toe te passen.

Stap 14

Zorg ervoor dat in de Config.sys-regel die door het systeem is gemaakt bij het starten van MS-DOS-modus, de waarde DOS = SINGLE is ingesteld om te selecteren om te starten in MS-DOS-modus.

Stap 15

Zorg ervoor dat de laatste regel van de sectie Autoexec.bat is: REM

REM De volgende regels zijn gemaakt door Windows.

REM Wijzig ze niet.

CD

TELEFOONGESPREK

WIN. COM / WX De laatste regel hier is nodig om een normale Windows-reboot te starten na het uitvoeren van de taken van het geselecteerde programma in MS-DOS-modus.

Aanbevolen: