Wat Is Hardware En Software?

Inhoudsopgave:

Wat Is Hardware En Software?
Wat Is Hardware En Software?

Video: Wat Is Hardware En Software?

Video: Wat Is Hardware En Software?
Video: Основы информатики: оборудование и программное обеспечение 2024, April
Anonim

Hardware en software zijn termen die in het Engels worden gebruikt om te verwijzen naar de hardware en software van een computer. Hardware is een woord voor de inhoud van een apparaat en Software is verantwoordelijk voor het definiëren van software stuffing.

Wat is hardware en software?
Wat is hardware en software?

Hardware

Het woord hardware is van Engelse oorsprong en komt in de computeromgeving overeen met het Russische equivalent van "hardware". Dit concept wordt geassocieerd met de vulling van een computer, de behuizing en randapparatuur die het apparaat omringt. Het concept wordt gebruikt in relatie tot fysieke media en apparaten die zijn geïnstalleerd en werken met een computer.

Hardware omvat een monitor, muis, toetsenbord, opslagmedia, verschillende kaarten (netwerk, graphics, audio, enz.), evenals geheugenmodules, een moederbord en daarin geïnstalleerde chips, d.w.z. alle objecten die je kunt aanraken als je wilt. De hardware zelf kan echter alleen functioneren in combinatie met de software, d.w.z. E. software. De combinatie van deze twee concepten vormt het begrip van een werkbaar computersysteem.

Software

Software daarentegen identificeert dat deel van de computer dat geen hardware is. De software bevat alle gebruikte applicaties die gestart kunnen worden. Het softwareconcept omvat uitvoerbare bestanden, bibliotheken, scripts. Programma's worden uitgevoerd op basis van instructies geschreven in een programmeertaal en kunnen niet functioneren zonder een hardwarecomponent die de door de programmeur geschreven code verwerkt ten koste van de beschikbare rekenkracht.

De software wordt opgeslagen op opslagmedia en verwerkt door de centrale processor via een reeks richtlijnen, d.w.z. programmeertaal. Instructies bestaan uit een set binaire waarden die de processor kan onderscheiden en berekenen, en na een bepaalde tijd het gewenste resultaat teruggeven.

Moderne computerhardware is in staat om een groot aantal opdrachten tegelijk te verwerken, waardoor het mogelijk is om complexe applicaties te maken die voldoen aan moderne eisen. Hoe complexer een computerprogramma is, hoe meer rekenkracht van de hardware wordt gevraagd. Als de hardwareconfiguratie de uitvoering van het door de gebruiker gestarte programma niet toestaat, zullen de prestaties aanzienlijk afnemen en vastlopen.

Er zijn veel soorten software, die worden gedefinieerd in overeenstemming met het doel van hun toepassing of de specifieke kenmerken van hun werking en werking.

Aanbevolen: