Gegevens Herstellen Met Acronis True Image

Inhoudsopgave:

Gegevens Herstellen Met Acronis True Image
Gegevens Herstellen Met Acronis True Image

Video: Gegevens Herstellen Met Acronis True Image

Video: Gegevens Herstellen Met Acronis True Image
Video: Бекап, восстановление и перенос Windows за 10 мин. Acronis True Image программы с реаниматора 2024, Maart
Anonim

De Acronis True Image-softwareomgeving is ontworpen om problemen op te lossen die verband houden met dynamische gegevensback-ups en om ervoor te zorgen dat informatie wordt opgeslagen op de opslagmedia van uw computer. In deze omgeving kunt u back-upkopieën maken van volledige schijfpartities en deze snel herstellen in geval van storingen.

Gegevens herstellen met Acronis True Image
Gegevens herstellen met Acronis True Image

instructies:

Stap 1

Na een catastrofale storing van het besturingssysteem, veroorzaakt door de nederlaag door kwaadaardige software of vernietiging van de harde schijf van de computer, is het noodzakelijk om de werking ervan zo snel mogelijk te herstellen. De meeste tijd wordt niet zozeer besteed aan het installeren van het besturingssysteem, maar wel aan het configureren en installeren van tientallen programma's waar u dagelijks mee werkt. Acronis True Image kan deze procedure aanzienlijk versnellen. Ze kan de procedure voor het herstellen van een volledige schijfpartitie met een eerder geconfigureerd systeem en alle programma's binnen enkele minuten uitvoeren.

Stap 2

De eerste stap is het installeren van het programma. Voer het programma-installatieprogramma uit en volg de instructies. Tijdens de installatie wordt een virtuele BackupArchiveExplorer toegevoegd aan de sectie apparaten. Daarna moet de computer opnieuw worden opgestart.

Stap 3

De volgende stap is het maken van een back-up. Start het programma en selecteer in het hoofdpaneel "Imaging Wizard". Hij zal u vragen om de schijven te selecteren die u wilt imagen. Vervolgens zal hij u vragen om de locatie op te geven waar de afbeelding zal worden opgeslagen. Meestal is dit de tweede harde schijf of fysieke partitie op de huidige. Als onderdeel van het instellen van de gegevenskopie kunt u de optie kiezen om een nieuwe kopie te maken of om wijzigingen aan de gegevens van een eerder gemaakte kopie toe te voegen. Het afbeeldingsbestand kan afzonderlijk zijn of automatisch in delen worden gesplitst voor opname op andere media, zoals dvd. Er is een optie beschikbaar om de afbeeldingsgegevens te comprimeren en te versleutelen met een wachtwoord om de toegang voor anderen te beperken. Om dit te doen, zal het programma u vragen om een wachtwoord in te voeren.

Stap 4

Nu moet u een opstartbare schijf maken. Om dit te doen, selecteert u via het menu-item "Tools" "Create bootable disk". De wizard zal aanbieden om het type schijf in te stellen. De volledige versie bevat stuurprogramma's voor schijven en andere apparaten, u moet deze selecteren. Vervolgens biedt het programma aan om het fysieke medium te selecteren waarop de schijf zal worden gebrand. Dergelijke media kunnen diskettes, cd's en dvd's zijn.

Stap 5

De laatste stap is herstel. Stel in het BIOS het opstartpunt van het systeem in waar de opstartbare media zich bevinden. Na het downloaden komt de Recovery Wizard je te hulp. Hij zal aanbieden om de locatie te selecteren waar de reservekopie wordt opgeslagen. Nadat de integriteit van de gegevens is gecontroleerd, vraagt de wizard welke van de partities u wilt herstellen. Selecteer degene die je nodig hebt en klik op de knop "Volgende". Na enkele tientallen minuten wordt uw systeem hersteld naar het punt waarop de back-up werd gemaakt. Als u klaar bent, verwijdert u de schijf uit het station, wijzigt u het opstartpunt van het systeem in het BIOS en start u de computer opnieuw op.

Aanbevolen: