Een Opstartbare USB-flashdrive Met Antivirus Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare USB-flashdrive Met Antivirus Maken
Een Opstartbare USB-flashdrive Met Antivirus Maken

Video: Een Opstartbare USB-flashdrive Met Antivirus Maken

Video: Een Opstartbare USB-flashdrive Met Antivirus Maken
Video: maak je een opstartbare usb stick aan met rufus 2024, Mei
Anonim

Een opstartbare USB-stick is niet alleen een hulpmiddel voor het installeren van een besturingssysteem. Als u er een speciaal antivirusprogramma op schrijft, kunt u met zijn hulp uw pc van infectie genezen zonder gegevens te verliezen en zonder het systeem opnieuw te installeren. Dergelijke programma's worden geproduceerd door grote bedrijven - Dr. Web, ESET en Kaspersky. Deze noodhulpprogramma's heten Dr. Web Live CD / USB, ESET LiveCD en Kaspersky Rescue Disk. Ze moeten worden gedownload van de website van de fabrikant, waarna u kunt beginnen met het maken van een USB-flashstation.

Een opstartbare USB-flashdrive met antivirus maken
Een opstartbare USB-flashdrive met antivirus maken

instructies:

Stap 1

In het geval van Dr. Web Live USB is alles eenvoudig. De flashdrive is aangesloten op USB en het gedownloade programma start. In het geopende venster wordt het gewenste USB-station geselecteerd, wordt het formatteerverzoek bevestigd en doet het programma alles zelf.

Stap 2

In andere gevallen moet u een USB-flashstation voorbereiden. Steek de USB-stick in de overeenkomstige sleuf op de pc. Ga naar de map "Deze computer". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de geplaatste flashdrive en ga in de vervolgkeuzelijst naar het item "Formatteren". Het formaat moet zijn ingesteld op FAT32. Als laatste redmiddel werkt gewoon FAT als FAT32 het niet ondersteunt. Wacht tot het proces is voltooid.

Stap 3

U kunt een image van een antivirusschijf met een ISO-extensie schrijven met UltraISO, Nero of hun freeware-tegenhangers. Om dit te doen, start u de software, selecteert u de gewenste ESET-, Kaspersky- of Dr. Web-afbeelding en maakt u een opstartbare USB-flashdrive via het menu van uw software.

Stap 4

Als u opstart vanaf de Dr. Web Live-schijf, kunt u een opstartbare USB-stick maken met een antivirusprogramma via het ingebouwde grafische menu van de LiveCD.

Stap 5

Samen met Rescue Disk van Kaspersky en ESET LiveCD kunt u van de site hulpprogramma's downloaden waarmee u een opstartbare USB-drive kunt maken. Ze heten ESET LiveUSB Сreator en Kaspersky Rescue 2 USB. Voer het hulpprogramma uit dat overeenkomt met het geselecteerde programma. Zoek in het venster dat verschijnt de afbeelding van de antivirusschijf en uw USB-flashstation en klik vervolgens op de knop "Start" of "Maken" in hetzelfde venster.

Aanbevolen: