Een Multiboot USB-flashstation Maken

Inhoudsopgave:

Een Multiboot USB-flashstation Maken
Een Multiboot USB-flashstation Maken

Video: Een Multiboot USB-flashstation Maken

Video: Een Multiboot USB-flashstation Maken
Video: How to make a MultiBoot USB for all OS 2024, Mei
Anonim

Laten we eerst het verschil definiëren tussen de definities van "Multiboot-flashstation" en "installatie-flashstation". De laatste definitie wordt vaak begrepen als een flashkaart van waaruit een specifiek besturingssysteem wordt geïnstalleerd (meestal is dit Windows XP of 7). Een handig ding, maar zeker niet universeel. Met een multiboot-flashdrive kunt u een groot aantal functies bedienen, zoals: stuurprogramma's laden, bepaalde programma's starten in MS-Dos-modus en nog veel meer.

Een multiboot USB-flashstation maken
Een multiboot USB-flashstation maken

Noodzakelijk

  • apparaten:
  • USB-stick met minimaal 4 Gb. (beter 8)
  • Werk pc of laptop.
  • Programma's:
  • BootCD-afbeelding van Hiren (8.0-10.0)
  • USB-schijfopslagformaat
  • Grub4dos archief
  • Daemon Tools

instructies:

Stap 1

In de beginfase van het werk moet u de flashkaart formatteren. Dit moet natuurlijk niet met standaard Windows-tools gebeuren, maar met een speciaal hulpprogramma. Anders gaat het ons niet lukken.

Voer na het installeren van de flashdrive het eerder gevonden USB Disk Storage Format uit. Selecteer in het eerste venster de gewenste flashdrive, in de tweede - het FAT32-bestandssysteem, in de derde - de naam van de flashdrive (bij voorkeur in Latijnse letters). Klik op "Begin". Uw flashstation is geformatteerd en klaar om een multiboot-flashstation te maken.

Een multiboot USB-flashstation maken
Een multiboot USB-flashstation maken

Stap 2

Voer het hulpprogramma "grubinst gui" uit vanuit grub4dos. Zoek in het venster dat verschijnt in het eerste veld de benodigde flashkaart. Selecteer in het veld Onderdelenlijst, nadat u op de knop Vernieuwen hebt geklikt, Hele schijf (MBR). Klik op Installeren.

Ga nu naar de map met grubinst_gui.exe, zoek de grldr-bestanden zonder de extensie en menu.lst erin en kopieer ze naar de hoofdmap op de USB-stick.

Afbeelding 2
Afbeelding 2

Stap 3

Gebruik het daemon tools-programma (als een variant van Alcohol soft), kopieer alle bestanden op Hiren's BootCD naar een USB-flashstation.

Start uw "machine" opnieuw op en stel de opstartprioriteit in op de flashkaart in BIOSe. (Opmerking: als dit niet mogelijk is, ondersteunt uw moederbord deze functie niet of is een BIOS-update vereist). Als gevolg hiervan ziet u elke volgende keer dat u uw computer start met een multiboot-flashstation erin, de afbeelding uit afbeelding 3.

Aanbevolen: