Een Multiboot-schijf Starten

Inhoudsopgave:

Een Multiboot-schijf Starten
Een Multiboot-schijf Starten

Video: Een Multiboot-schijf Starten

Video: Windows 11 und Windows 10 parallel installieren - Multiboot mit Start-Menü - Windows 11 testen 2022, December
Anonim

De schijf met het Windows-besturingssysteem moet multiboot zijn om het besturingssysteem op de computer te installeren. Daarnaast is het echter belangrijk om aan nog een voorwaarde te voldoen: de computer moet opstarten vanaf een optische schijf ondersteunen.

Een multiboot-schijf starten
Een multiboot-schijf starten

instructies:

Stap 1

Plaats de schijf van het multiboot-besturingssysteem in het station. Druk bij het aanzetten van de computer op de Esc-toets, doe dit direct, zodra de monitor witte tekst weergeeft.

Stap 2

Stel in het menu dat wordt geopend de optie in om de computer niet op te starten vanaf de harde schijf, maar vanaf het optische station, dat momenteel de media met de distributiekit voor het besturingssysteem bevat. Sla uw wijzigingen op.

Stap 3

Opstarten vanaf schijf. Om dit te doen, wanneer u de computer opstart, zodra het scherm "Druk op een toets om op te starten vanaf cd" weergeeft, drukt u op een willekeurige toets en installeert u vervolgens het besturingssysteem volgens het installatiemenu.

Stap 4

Nadat u het besturingssysteem op dezelfde manier hebt geïnstalleerd, keert u terug naar de vorige instellingen voor het opstarten van de computer vanaf de harde schijf. Geef onder hen degene aan waarop Windows zich bevindt en sla de wijzigingen op.

Stap 5

Als u een multiboot-schijf op een laptop moet uitvoeren, moet u eerst precies weten hoe u het BIOS op uw model kunt invoeren. Dit gebeurt op verschillende manieren - u kunt een overzicht van het laptop-moederbord of de computer zelf bekijken, of de selectiemethode proberen - druk tijdens het laden op F1, F2, Del, F11, enz. totdat er een programma met een blauwgrijze interface verschijnt.

Stap 6

Gebruik de pijltoetsen om het opstartmenu-item in het BIOS te vinden. Verplaats in First Boot Devise de bestaande laptopschijf. De posities in dit menu worden herschikt met de +/- toetsen, maar er kunnen verschillen zijn in sommige modellen.

Stap 7

Sluit het BIOS af, plaats de schijf in het station, druk op een willekeurige toets bij het opstarten om op te starten vanaf de cd, installeer vanaf uw schijf en gebruik vervolgens dezelfde methode om de oorspronkelijke systeemopstartwaarden terug te geven. In sommige modellen is ook een snelle optie beschikbaar om het opstartapparaat met prioriteit te wijzigen door op Esc te drukken.

Populair per onderwerp