Een Midi-toetsenbord Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Midi-toetsenbord Aansluiten
Een Midi-toetsenbord Aansluiten

Video: Een Midi-toetsenbord Aansluiten

Video: Een Midi-toetsenbord Aansluiten
Video: How to Connect a MIDI Keyboard to a Computer 2024, Mei
Anonim

Natuurlijk is de thuismuziekstudio een belangrijk onderdeel van de muziekscene op instapniveau. Daarom is het erg belangrijk om het Midi-keyboard goed aan te sluiten en goed af te stemmen om de voldoening van muziekwerken volledig te ervaren.

Een midi-toetsenbord aansluiten
Een midi-toetsenbord aansluiten

instructies:

Stap 1

Het aansluiten van een Midi-toetsenbord op een computer kan op verschillende manieren.

De eerste en meest gebruikelijke manier is om verbinding te maken met een Midi-snoer. Bijna alle Midi-toetsenborden en computers zijn uitgerust met Midi-poorten. Installatie van stuurprogramma's is meestal niet vereist.

Stap 2

De tweede manier is om verbinding te maken via een USB-poort. Dit is een modernere manier van verbinden. Het grote verschil en voordeel is de mogelijkheid om stroom en midi-signaal te leveren via een enkele USB-kabel. Voor het detecteren van de USB-verbinding zijn de stuurprogramma's nodig die bij het Midi-toetsenbord zijn geleverd.

Stap 3

En tot slot een technisch verouderde manier van verbinden - met behulp van de To Host-connector en Com-poort. Deze methode is zeer zeldzaam vanwege de zeer lage bandbreedte en het ontbreken van een Com-poort op moderne computers.

Stap 4

Bij het aansluiten van een Midi-keyboard moet speciale aandacht worden besteed aan de parameters van uw geluidskaart. Ga je professioneel muziek maken, dan heb je een geluidskaart nodig die 24 bit ondersteunt. U hebt ook ASIO- of DirectX-ondersteuning nodig. Dit kan een PCI geluidskaart zijn of een externe geluidskaart.

Stap 5

De tweede, die ook belangrijk is, is de aanwezigheid van een Midi-toetsenbord of andere media-apparaten. In Reason is het principe van muziekcreatie gebaseerd op synthesizers, dus apparaten zoals een keyboard zijn echt noodzakelijk.

Stap 6

Laten we zeggen dat alles klaar is voor installatie. Reden is meestal beschikbaar op twee of drie cd's. We starten de eerste installatieschijf in de drive en installeren het programma. Start na de installatie het programma Reason en installeer de muziekdatabanken. De installatie van banken met muziekgegevens gebeurt automatisch wanneer u het programma voor het eerst start. Wanneer de installatie van het programma Reason volledig is voltooid, ga je naar de hoofdinstellingen van het programma.

Stap 7

Ga hiervoor naar Bewerken, selecteer Voorkeuren, selecteer Audio in de kolom Pagina. Ga naar de pagina met geluidsinstellingen. Markeer in de kolom Audiokaartstuurprogramma het stuurprogramma voor uw geluidskaart. We kiezen voor ASIO, omdat er bij deze keuze een betere geluidskwaliteit zal zijn. Vervolgens stellen we de Sample Rate in. Sample Rate is de sample rate en wordt gemeten in hertz. We selecteren alleen 96 kHz als je geluidskaart en processor deze parameters ondersteunen.

Aanbevolen: