Opstartopties Wijzigen

Inhoudsopgave:

Opstartopties Wijzigen
Opstartopties Wijzigen

Video: Opstartopties Wijzigen

Video: Opstartopties Wijzigen
Video: Opstart-opties in Word (VideoBytes - PC) 2024, April
Anonim

Wanneer de computer opstart, worden sommige programma's automatisch geladen. Sommige worden zeer zelden gebruikt en zijn niet nodig voor het dagelijkse werk, dus de gebruiker heeft een natuurlijke wens om het opstarten van deze programma's uit te schakelen.

Opstartopties wijzigen
Opstartopties wijzigen

instructies:

Stap 1

Tijdens de installatie schrijven veel programma's zichzelf voor om op te starten zonder de gebruiker te vragen of hij het nodig heeft of niet. Na verloop van tijd, wanneer de computer opstart, beginnen steeds meer programma's te starten, wat de opstarttijd aanzienlijk verhoogt en de systeemprestaties vermindert. Om de situatie recht te zetten, moet u de opstartlijst bewerken door er onnodige programma's uit te verwijderen.

Stap 2

Om de opstartlijst te bewerken, opent u: "Start - Uitvoeren", voer de opdracht msconfig in en klik op de knop "OK". Het venster "Systeeminstellingen" verschijnt, selecteer het tabblad "Opstarten" erin. Schakel in de lijst met automatisch geladen programma's de programma's uit die u niet hoeft te downloaden en klik op de knop "OK".

Stap 3

Het Everest-programma, ook bekend als Aida64, is erg handig voor het wijzigen van de opstartparameters. Installeer en voer het programma uit, open "Programma's - Opstarten". In de lijst die wordt geopend, selecteert en verwijdert u de programma's waarvan u het opstarten wilt annuleren.

Stap 4

U kunt de opstartparameters wijzigen met het hulpprogramma CCleaner. Installeer en voer het uit, open het tabblad "Opstarten". Voor die programma's die u niet automatisch hoeft te laden, selecteert u de modus "Uitschakelen".

Stap 5

U kunt het opstarten van onnodige programma's annuleren door de overeenkomstige vermeldingen in het systeemregister te bewerken. Open: "Start - Uitvoeren", voer het commando regedit in en klik op "OK". Het hulpprogramma voor het bewerken van het systeemregister wordt geopend. Open het pad: HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion. In de geopende sectie CurrentVersion zijn er verschillende mappen waarin de autorun-sleutels zijn geregistreerd: Run, RunOnce, RunOnceEx. Blader door deze mappen en verwijder de sleutels die u niet nodig heeft.

Stap 6

Open het pad: HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion. Controleer de mappen Run en RunOnce. Verwijder, net als in het vorige geval, de opstartsleutels voor programma's die u niet nodig hebt. Vergeet niet dat het werken met het register voorzichtigheid vereist; als u iets verkeerd doet, kan uw computer gewoon stoppen met opstarten.

Aanbevolen: