Opstartopties Van Windows XP Verwijderen

Inhoudsopgave:

Opstartopties Van Windows XP Verwijderen
Opstartopties Van Windows XP Verwijderen

Video: Opstartopties Van Windows XP Verwijderen

Video: "Uninstalling" Windows XP 2022, December
Anonim

De optie om de opstartoptie voor het Windows XP-besturingssysteem te selecteren, wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van verschillende mogelijke besturingssystemen in het systeem. Met het constante gebruik van slechts één van hen, geven veel gebruikers er de voorkeur aan de selectie van redundante opties uit te schakelen, uitgevoerd door standaard Windows-tools.

Opstartopties van Windows XP verwijderen
Opstartopties van Windows XP verwijderen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Uitvoeren" om het opstartmenu te bewerken.

Stap 2

Voer de waarde msconfig.exe in de zoekbalk in die wordt geopend en druk op Enter om de uitvoering van de opdracht te bevestigen (een alternatieve manier om het hulpprogramma msconfig.exe te starten is door gelijktijdig op de Win + R-toetsen te drukken.)

Stap 3

Ga naar het tabblad Downloaden en verken alle voorgestelde downloadopties.

Stap 4

Selecteer de gewenste configuratie en verwijder alle onnodige opstartmenu-items.

Stap 5

Druk op Enter om de geselecteerde wijzigingen toe te passen. Het is mogelijk om meerdere besturingssystemen op verschillende partities te installeren. Volg de onderstaande stappen om bestanden van het vorige besturingssysteem te verwijderen.

Stap 6

Keer terug naar het hoofdmenu Start en ga naar Uitvoeren om de partities te identificeren die een onnodig besturingssysteem bevatten.

Stap 7

Typ diskmgmt.msc in de zoekbalk en druk op Enter om de opdracht te bevestigen.

Stap 8

Selecteer de besturingssysteembestanden waarvan de partities het label "Primaire partitie" hebben.

Bestanden waarvan de secties zijn gemarkeerd als "Actief", "Systeem" of "Download" kunnen niet worden verwijderd, omdat verwijzen naar het huidige besturingssysteem en zorgen voor de prestaties van een computer met Windows OS.

Stap 9

Verwijder alle geselecteerde bestanden en start de computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.Een andere manier om onnodige opstartkeuzes van het besturingssysteem te verwijderen, is door de volgende bewerkingen uit te voeren.

Stap 10

Keer terug naar het hoofdmenu Start en ga naar Uitvoeren.

Stap 11

Voer sysdm.cpl in de zoekbalk in en druk op Enter om de opdracht te bevestigen.

Stap 12

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" in het geopende venster en klik op de knop "Instellingen" in het gedeelte "Opstarten en herstellen".

Stap 13

Schakel het selectievakje naast Een lijst met besturingssystemen weergeven in het gebied Besturingssysteem opstarten uit en klik op OK.

Populair per onderwerp