Hoe Woorden Te Scheiden

Inhoudsopgave:

Hoe Woorden Te Scheiden
Hoe Woorden Te Scheiden

Video: Hoe Woorden Te Scheiden

Video: Hoe Woorden Te Scheiden
Video: Wat als je gaat scheiden, wat moet er dan allemaal geregeld worden? 2024, April
Anonim

Werken op een computer wordt bijna altijd geassocieerd met typen. Soms moet u een formule op de opdrachtregel invoeren om het besturingssysteem een specifieke opdracht te laten uitvoeren. Om toegang te krijgen tot gesloten documenten, moet de gebruiker een account opgeven, een complex wachtwoord dat bestaat uit verschillende cijfers, letters en andere symbolen. Elementen met tekst zijn aanwezig in bestanden, services en programma's. Het belangrijkste werk met teksten wordt uitgevoerd in teksteditors, waar u alleen hoeft te weten hoe u de woorden van de tekst kunt scheiden.

Hoe woorden te scheiden
Hoe woorden te scheiden

Noodzakelijk

"Space", "Enter", "Backspace"-toetsen

instructies:

Stap 1

Plaats de cursor aan het einde van het woord waarna u een spatie wilt maken. Kijk eens goed naar het toetsenbord van uw computer. Je hebt de grootste knop nodig, die zich helemaal onderaan bevindt. Deze lange, langwerpige sleutel wordt Space genoemd. U zult het lange tijd moeten onthouden, omdat u woorden alleen van elkaar kunt scheiden door op deze toets te drukken. Elke afzonderlijke druk op de spatiebalk scheidt de teksttekens door precies één spatie-eenheid. Dit betekent dat als u de woorden uit elkaar wilt halen, u meerdere keren op de "Spatie" moet drukken. U kunt de knop ingedrukt houden totdat de ruimte zich uitbreidt tot de gewenste grootte.

Stap 2

Als je per ongeluk extra ruimte-eenheden hebt gemaakt, moet je de "Backspace"-toets gebruiken. Deze knop bevindt zich bovenaan het toetsenbord van de computer, rechts van de toets "+" (of "="). Backspace heeft een rechthoekige vorm, evenals het opschrift "Backspace". Naast de sleutelnaam wordt een pijl getekend die naar links wijst. Backspace verplaatst de cursor terug, waardoor de afstand tussen woorden wordt verkort.

Stap 3

Om woorden naar verschillende regels over te zetten, plaatst u de cursor aan het einde van het laatste woord van deze regel. Klik op de toets "Enter". Het bevindt zich direct onder de backspace, een toets eronder. Door zijn functionaliteit vervult de "Enter"-knop vaak de functie van de bekende "Ok"-knop, die vaak te vinden is in de computerinterface en op afstandsbedieningen van audio- of videoapparatuur. "Enter" is universeel en duidt op het betreden van het systeem, het openen van een programma en het bevestigen van de opdracht die wordt uitgevoerd. In teksteditors is deze toets verantwoordelijk voor het verplaatsen van de cursor naar het begin van de volgende regel. Samen met de cursor wordt alle tekst (woord of alinea) die achter de cursor staat, overgebracht naar de regel eronder. Herhaaldelijk drukken, of lang indrukken van de enter-toets, verhoogt het aantal lege regels tussen woorden aanzienlijk.

Aanbevolen: