Hoe Te Scheiden Van De Achtergrond

Inhoudsopgave:

Hoe Te Scheiden Van De Achtergrond
Hoe Te Scheiden Van De Achtergrond

Video: Hoe Te Scheiden Van De Achtergrond

Video: Hoe Te Scheiden Van De Achtergrond
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2024, Maart
Anonim

Heel vaak worden gebruikers van een pc geconfronteerd met de vraag hoe de afbeelding van de achtergrond kan worden gescheiden. Dit wordt knippen genoemd. Deze techniek is erg handig voor degenen die productfoto's op verschillende achtergronden plaatsen of gewoon een collage maken. Hiervoor is kennis van grafische editors vereist. Een van de meest populaire is Adobe Photoshop.

Hoe te scheiden van de achtergrond
Hoe te scheiden van de achtergrond

instructies:

Stap 1

Om het gewenste element van de afbeelding van de achtergrond te scheiden, moet u het eerst selecteren. Adobe Photoshop biedt verschillende selectiemethoden. De eerste manier is wanneer het geselecteerde object de juiste vorm heeft, bijvoorbeeld een vierkant. Neem van de werkbalk "rechthoekige selectie". Contour het object. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding, selecteer in het menu dat verschijnt "kopiëren naar een nieuwe laag". Het object verschijnt op een nieuwe laag. Schakel alle andere lagen uit en sla het uitgeknipte object op in.png-indeling. De afbeelding wordt opgeslagen op een transparante achtergrond.

Stap 2

De tweede methode wordt toegepast op objecten met niet erg complexe vormen. Open je afbeelding in Adobe Photoshop. Selecteer "veelhoekige lasso" in de werkbalk. Contour het object dat u wilt. Merk op dat deze tool een selectie in een rechte lijn maakt. Sluit het resulterende pad. Kopieer het naar een nieuwe laag en sla op zoals in de eerste methode.

Stap 3

De derde manier benadrukt de algemene achtergrond rond het onderwerp. Deze methode werkt goed voor afbeeldingen met een effen achtergrond. Open je afbeelding, selecteer in de werkbalk "toverstaf". Klik op de achtergrond rond het gewenste object. De selectie wordt geladen. Gebruik het gereedschap Toverstaf totdat de hele achtergrond is geselecteerd. Ga daarna naar het menu "selectie". Selecteer het item "inversie". Nu wordt alleen het gewenste object in uw afbeelding geselecteerd. Kopieer het naar een nieuwe laag en sla het op als een apart bestand.

Stap 4

Bij de vierde methode kunt u het gereedschap Snelle selectie gebruiken. Open je afbeelding. Neem het gereedschap Snelle selectie. Selecteer de gewenste cursorgrootte. Trek de contouren van je onderwerp over. Extra randen van de selectie kunnen worden verwijderd door het gereedschap in de "aftrekken"-modus te schakelen (penseel met een "min"-teken in het bovenste gereedschapsmenu). Als je de achtergrond rond je onderwerp markeert, moet je een inversie doen. Klik nu met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "kopiëren naar een nieuwe laag". Sla uw onderwerp op. Dit zijn een paar eenvoudige manieren om u te helpen de gewenste afbeelding snel te verwerken. Onthoud dat het scheiden van een object van de achtergrond is gebaseerd op het onderscheiden van het algemene beeld.

Aanbevolen: