Waar Is De Opstartlijst In Het Windows-register?

Inhoudsopgave:

Waar Is De Opstartlijst In Het Windows-register?
Waar Is De Opstartlijst In Het Windows-register?

Video: Waar Is De Opstartlijst In Het Windows-register?

Video: Waar Is De Opstartlijst In Het Windows-register?
Video: What If You Delete the Windows Registry? 2024, Maart
Anonim

Het verwijderen van programma's uit autorun in Windows 7 kan worden gedaan door de registerinstellingen te bewerken in het hulpprogramma Register-editor, standaard voor Microsoft-besturingssystemen. Dit programma biedt voldoende tools om de waarden van het systeemregister te beheren en stelt u in staat om de opstartparameters te bewerken.

Waar is de opstartlijst in het Windows-register?
Waar is de opstartlijst in het Windows-register?

Start regedit

Om naar de vereiste vertakking in het register te gaan om de lijst met programma's te bewerken die samen met het opstarten van het systeem zijn gestart, moet u de toepassing Register-editor openen. Om de toepassing in Windows 7 uit te voeren, klikt u op Menu Start - Alle programma's - Accessoires - Uitvoeren. Voer in het venster dat verschijnt het verzoek regedit.exe in. Als de bovenstaande acties correct worden uitgevoerd, verschijnt er een nieuw programmavenster voor je, waarin de registertakken worden weergegeven. U kunt de Register-editor ook openen door Uitvoeren te typen in de zoekbalk Alle programma's in het menu Start. Typ daarna in het venster dat verschijnt ook regedit.exe en druk op Enter om te gaan.

De opstarttak vinden

Gebruik het schema dat links in het programmavenster wordt weergegeven om door de registerstructuur in het editorvenster te navigeren. Ga naar het gedeelte HKEY_LOCAL_MACHINE om naar het vereiste gedeelte voor het bewerken van opstarten te gaan. Selecteer vervolgens de mappen SOFTWARE - Microsoft - Windows - CurrentVersion - RUN. Zodra u naar deze sectie gaat, worden de basisparameters die beschikbaar zijn voor bewerking in het systeem aan de rechterkant van het venster weergegeven. De naam van de applicatie wordt weergegeven in de meest linkse kolom van de tabel. De sectie "Waarde" geeft de locatie aan van het bestand dat wordt gestart wanneer het systeem wordt ingeschakeld. U kunt deze waarden wijzigen of, als u dat wilt, de programmasleutel uit de lijst verwijderen, als u de toepassing permanent van het opstarten wilt verwijderen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de juiste naam en selecteer "Verwijderen".

Als u het vereiste programma niet in de gepresenteerde lijst hebt gevonden, gebruikt u andere toetsen om het te vinden. Toepassingen plaatsen bijvoorbeeld vaak opstartgegevens in de sectie HKEY_CURRENT_USER - SOFTWARE - Microsoft - Windows - Huidige versie - RUN. Er is ook een andere tak in het systeem die verantwoordelijk is voor het starten van programma's bij het opstarten van het systeem op het adres HKEY_USERS -. DEFAULT - SOFTWARE - Microsoft - Windows - CurrentVersion - RUN.

Na het verwijderen van onnodige sleutels, sluit u het programmavenster en start u het systeem opnieuw op. Als de bewerking correct is uitgevoerd, verschijnt het programma dat uit het register is verwijderd niet na het laden van de "Desktop". Als u wilt dat de toepassing start wanneer u de computer inschakelt zoals voorheen, gaat u naar het instellingengedeelte van de toepassing die u gebruikt en gebruikt u de optie "Opstarten". Om systeemparameters te bewerken, kunt u ook het hulpprogramma msconf.exe gebruiken, dat u kunt oproepen via het menu "Uitvoeren" van het gedeelte "Start".

Aanbevolen: