Hoe Het Paneel Te Verwijderen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe Het Paneel Te Verwijderen In Windows 7
Hoe Het Paneel Te Verwijderen In Windows 7

Video: Hoe Het Paneel Te Verwijderen In Windows 7

Video: Hoe Het Paneel Te Verwijderen In Windows 7
Video: Disable tablet PC service in windows 7 and Vista 2024, April
Anonim

De taakbalk in Windows-besturingssystemen is een strook (horizontaal of verticaal) langs een van de randen van het beeldscherm. De taakbalk biedt op elk moment snelle toegang tot bepaalde computerfuncties en informeert de gebruiker over systeemwijzigingen (aansluiten van externe media, installeren van hardware, enz.) of informatieberichten van sommige programma's.

Hoe het paneel te verwijderen in Windows 7
Hoe het paneel te verwijderen in Windows 7

De taakbalk automatisch verbergen

Om de taakbalk te verbergen, klikt u met de rechtermuisknop ergens op de taakbalk. Selecteer vervolgens in de lijst die verschijnt de regel "Eigenschappen". Het dialoogvenster Taakbalk en Startmenu-eigenschappen wordt weergegeven, met de basisinstellingen voor de taakbalk en de menuopties Start.

U kunt ook toegang krijgen tot de Taakbalk en het dialoogvenster Eigenschappen van het menu Start door het menu Start te openen en met de linkermuisknop op het tekstvak Programma's en bestanden zoeken te klikken. Voer in deze regel de zoekopdracht "paneel" in en selecteer in de lijst die verschijnt de regel "Taakbalk en startmenu" in het blok "Configuratiescherm".

Activeer in het venster Taakbalk en Startmenu Eigenschappen het tabblad Taakbalk. Het toont de instellingen voor het uiterlijk, de positie, beschikbare taakbalkknoppen, enz.

Zoek in het gedeelte "Taakbalkontwerp" de regel "Taakbalk automatisch verbergen" en vink het vakje ernaast aan. Druk achtereenvolgens op de knoppen "Toepassen" en "OK". Daarna wordt de taakbalk verborgen wanneer u de muiscursor ervan weg beweegt.

Algemene aanbevelingen

Om de automatisch verbergende taakbalk te openen, verplaatst u de muiscursor naar de rand van het beeldscherm, waarlangs deze zich bevindt. U kunt de taakbalk en het "Start"-menu ook op elk moment en bij het uitvoeren van toepassingen op volledig scherm oproepen door op de "Windows"-toets (met het besturingssysteemlogo) op het toetsenbord te drukken.

De gebruiker kan de taakbalk ook naar eigen goeddunken vergroten of verkleinen. Om dit te doen, verplaatst u de muiscursor naar de rand van de taakbalkstrook zodat de cursor eruitziet als een tweekoppige pijl. Houd vervolgens de linkermuisknop ingedrukt en wijzig het formaat van de taakbalk door de cursor naar de gewenste kant te verplaatsen.

Gebruikers wordt geadviseerd om automatisch verbergen van de taakbalk in te schakelen bij lage beeldschermresoluties. wanneer het paneel verborgen is, wordt het werkgebied van het scherm iets vergroot. U kunt het werkgebied ook iets vergroten door het gebruik van kleine pictogrammen op de taakbalk in te schakelen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop ergens in het paneel en selecteert u de regel "Eigenschappen" in het contextmenu dat wordt geopend. Schakel het tabblad "Taakbalk" in en vink in het ontwerpblok het vakje aan naast de regel "Kleine pictogrammen gebruiken". Druk achtereenvolgens op de knoppen "Toepassen" en "OK". Daarna worden de pictogrammen die op de taakbalk worden gebruikt klein en daarom zal de taakbalk iets kleiner worden.

Aanbevolen: