Photoshop-plug-ins Gebruiken

Inhoudsopgave:

Photoshop-plug-ins Gebruiken
Photoshop-plug-ins Gebruiken

Video: Photoshop-plug-ins Gebruiken

Video: Photoshop-plug-ins Gebruiken
Video: 4 лучших бесплатных плагина / функции Photoshop для дизайнеров (2021) 2024, April
Anonim

Als je Photoshop al onder de knie hebt, weet je dat het veel verschillende filters en plug-ins heeft voor het verwerken en optimaliseren van foto's. Alle plug-ins bevinden zich in het menu Filter en voor beginnende gebruikers kan hun aantal intimiderend lijken. Niettemin is het begrijpen van Photoshop-plug-ins en hun doel niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt.

Photoshop-plug-ins gebruiken
Photoshop-plug-ins gebruiken

instructies:

Stap 1

Alle editor-plug-ins zijn onderverdeeld in groepen, afhankelijk van waarvoor ze worden gebruikt. Indien nodig kunt u elke nieuwe plug-in van internet downloaden en in Photoshop installeren door deze naar de juiste map van de hoofdprogrammamap te kopiëren.

Stap 2

Een van de handige en veelgebruikte filtergroepen zijn de Sharpening Filters. Wil je een onscherpe foto verscherpen en de kwaliteit verbeteren, gebruik hiervoor dan de filters van de groep Verscherpen. Een eenvoudig Sharpen-filter verschilt van Sharpen More in de intensiteit van het effect op de foto.

Stap 3

U kunt ook het filter Randen verscherpen gebruiken, waarmee het contrast van de randen van de afbeelding wordt verhoogd, en het filter Onscherp masker, waarmee u snel en kwalitatief de helderheid van foto's kunt verbeteren.

Stap 4

Filters voor onscherpe afbeeldingen worden ook vaak gebruikt - filters van de Blur-groep. Om de foto eenvoudig te vervagen, gebruikt u het filter Blur en Gaussiaans vervagen, waarin u de vervagingsradius kunt aanpassen.

Stap 5

Met het filter Radial Blur kun je je foto een interessant roterend effect geven. In het Smart Blur-filter kunt u de mate van onscherpte voor specifieke delen van de foto verfijnen. Gebruik het filter Bewegingsonscherpte als je het effect van een bewegend onderwerp in een foto wilt simuleren.

Stap 6

Behalve fotografisch, grafisch. Onder de artistieke filters (Artistieke groep) kunt u Kleurpotlood gebruiken om een tekeneffect te creëren, een droogpenseelfilter dat een droogpenseeltekening simuleert en vele andere artistieke filters die kunnen worden aangepast in de bijbehorende galerij.

Stap 7

Je kunt een foto het effect geven van een zwart-wit potloodtekening, muurschildering, mozaïek, pasteltekening, plastic reliëf, enzovoort. Ook voor artistieke doeleinden kunt u de filters van de groepen Penseelstreken en Schetsen gebruiken.

Stap 8

Om de foto of sommige delen ervan te vervormen, gebruikt u de filters van de groep Vervormen, en om de afbeelding te stileren en verschillende effecten te geven, gebruikt u de filters van de groep Stileren.

Aanbevolen: