Penselen Gebruiken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Penselen Gebruiken In Photoshop
Penselen Gebruiken In Photoshop

Video: Penselen Gebruiken In Photoshop

Video: Penselen Gebruiken In Photoshop
Video: Photoshop voor beginners #6 - Brushes/kwasten 2024, September
Anonim

In Photoshop is het gereedschap Penseel zeer veelzijdig en kunt u een groot aantal parameters instellen om verschillende effecten te bereiken.

Penselen gebruiken in Photoshop
Penselen gebruiken in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Het hoofdmenu van het penseel is te vinden in het instellingenpaneel aan de linkerkant. In dit menu kunt u de diameter van het penseel aanpassen, de hardheid - hoe minder het is, hoe waziger de rand van de penseelstreek. Hieronder ziet u een veld waarin u alle penselen kunt zien die in deze specifieke Photoshop zitten. Wanneer u penselen laadt of verwijdert, verschijnen of verdwijnen ze in dit veld.

Stap 2

Rechts staat een driehoekje, als je erop klikt valt er een verborgen menu uit. Hier kunt u de grootte van de miniaturen kiezen die de penselen weerspiegelen. Ook hier kunt u verschillende acties met penselen uitvoeren: ze laden, verwijderen, herstellen, vervangen en opslaan. U kunt penselensets invoegen die al in Photoshop staan en niet extra hoeven te worden gedownload.

Stap 3

Om penselen in Photoshop te laden, moet u naar dit menu gaan en het item Penselen laden selecteren. In het geopende venster moet u het pad naar de bestanden specificeren met penselen met.abr-resolutie. Dubbelklik met de muis op deze bestanden en u laadt ze dus in Photoshop.

Stap 4

U kunt een penseel maken met uw eigen parameters en deze opslaan. Om dit te doen, schilder je wat later een penseel zal worden. Selecteer daarna Bewerken - Penseelvoorinstelling definiëren in het menu. Voer in het venster dat verschijnt een naam in voor het penseel. Daarna kun je het vinden in het veld Penseelset.

Stap 5

Rechts van het penseelmenu kun je de overvloeimodus wijzigen. Experimenteer ermee om de verschillende overvloeimodi te zien.

Stap 6

Aan de rechterkant staan penseelparameters als dekking en hardheid. Hoe lager de hardheid, hoe vager de overgang van het penseel naar de achtergrond zal zijn; bij de maximale waarde is de rand van het penseel helder en gelijkmatig. Hoe lager de dekking van het penseel, hoe meer de achtergrond doorschijnt.

Stap 7

Er is ook een palet Penselen in Photoshop. Selecteer Venster - Penselen in het hoofdmenu. In het palet wordt het penseel gereflecteerd langs de X- en Y-as. Je kunt het bewerken met numerieke waarden of de miniatuur vervormen. Alle veranderingen die met het penseel plaatsvinden, ziet u onderaan het venster.

Aanbevolen: