Een Lokaal Netwerk Opzetten Zonder Wifi Internet

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Opzetten Zonder Wifi Internet
Een Lokaal Netwerk Opzetten Zonder Wifi Internet

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten Zonder Wifi Internet

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten Zonder Wifi Internet
Video: How to Access WiFi using Ethernet Port or LAN Port | WiFi to Wired 2024, April
Anonim

Een lokaal netwerk zonder wifi wordt gemaakt met behulp van Windows-tools door elke computer bekabeld op één internetkanaal aan te sluiten. Daarna wordt de werkgroep geconfigureerd, de mappen op het netwerk geplaatst, de zichtbaarheid van computers en het maken van een verbinding.

Een lokaal netwerk opzetten zonder wifi internet
Een lokaal netwerk opzetten zonder wifi internet

instructies:

Stap 1

Verbind alle computers met hetzelfde netwerk met behulp van een router en kabels. Selecteer na het maken van de verbinding de servercomputer van waaruit alle instellingen van het lokale netwerk worden gemaakt.

Stap 2

Creëer een verenigde werkgroep. Ga hiervoor naar "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem en beveiliging". Selecteer "Systeem" in de lijst met opties die verschijnt. Klik in het venster dat verschijnt op "Geavanceerde opties". U kunt dit menu ook oproepen door met de rechtermuisknop op "Start" - "Computer" te klikken en "Eigenschappen" te selecteren.

Stap 3

Klik in het venster dat verschijnt op het tabblad "Computernaam" en klik op de knop "Wijzigen". Voer in het veld "Lid van:" een willekeurige naam in voor de lokale netwerkwerkgroep en klik vervolgens op "OK".

Stap 4

Ga naar "Configuratiescherm" en selecteer "Netwerk en internet". Klik op de link "Netwerkcentrum" en vervolgens op "Adapterinstellingen wijzigen". Selecteer in de lijst die verschijnt uw bekabelde internetverbinding en klik er met de rechtermuisknop op en ga vervolgens naar "Eigenschappen".

Stap 5

Klik op de regel "Internet Protocol versie 4" en klik vervolgens op de knop "Eigenschappen". Voer in het veld IP-adres een waarde van het type 192.168.0.2 in. Voer in het veld "Subnetmasker" 255.255.255.0 in en voer voor de regel "Standaardgateway" 192.168.0.1 in. Voer dezelfde waarde in bij "Preferred DNS Server". Voor "Alternatieve DNS" kunt u 192.168.0.0 specificeren.

Stap 6

Nadat u de ontvangen wijzigingen hebt toegepast, keert u terug naar het "Netwerkcentrum" en klikt u op "Geavanceerde instellingen wijzigen". Schakel in de vermelde profielen de instellingen "Netwerkdetectie", "Bestands- en printerdeling", "Bestand schrijven en lezen delen" in. Vink ook de optie "Met wachtwoord beveiligd delen uitschakelen" aan.

Stap 7

Deel de gewenste map. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de map die u wilt openen en gaat u naar het tabblad "Toegang". Klik op "Geavanceerde instellingen" en klik op de knop "Deze map delen". Stel de benodigde machtigingen in om de gegevens te wijzigen en klik vervolgens op "OK". Ga naar het tabblad Beveiliging en druk vervolgens op de toets Wijzigen. Klik op "Toevoegen" in het geopende venster en schrijf "Alle" in het veld "Namen van geselecteerde objecten". Sla uw wijzigingen op.

Stap 8

Selecteer uw nieuwe groep en geef deze volledige toegang door de vakjes naast de overeenkomstige items in het venster aan te vinken. Klik OK . Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen. LAN-configuratie is voltooid.

Aanbevolen: