Hoe Maak Je Een Netwerk?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Netwerk?
Hoe Maak Je Een Netwerk?

Video: Hoe Maak Je Een Netwerk?

Video: Hoe Maak Je Een Netwerk?
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, April
Anonim

U leert hoe u een lokaal netwerk tussen twee of meer computers kunt maken door ze te verbinden met een netwerkkabel en een netwerkschakelaar. Naast het leggen en krimpen van de kabel, kiest u een schakelaar en stelt u uw computer in.

Netwerkswitch
Netwerkswitch

Noodzakelijk

  • Twisted pair (kabel) categorie 5E
  • Krimpgereedschap
  • RJ-45-connectoren
  • Ethernet-switch (netwerkswitch) of hub
  • Kabelbevestigingsbeugels
  • Een hamer

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst hoeveel kabel je nodig hebt en waar je die gaat leggen. Als de computers ver genoeg uit elkaar staan en u de kabel misschien op straat moet leggen, overweeg dan om verbinding te maken via een draadloze of internetverbinding. Voor kleine thuis- of kantoornetwerken is een twisted-pair kabel een goedkope en handige optie.

Netwerkkabels
Netwerkkabels

Stap 2

Ontspan en leid de kabel van elke computer naar de plaats waar u de switch wilt installeren. Laat aan elke kant een kleine marge, het kan zijn dat u de computer in de toekomst moet verplaatsen. Het wordt niet aanbevolen om het getwiste paar aan te sluiten, daarom "zeven keer meten, één keer knippen". U kunt de kabel vastspijkeren met nietjes, maar oefen er geen sterke druk of schokken op uit.

Stap 3

Nu moet u het getwiste paar "krimpen" met behulp van een krimptang. U kunt zo'n tool vinden waar u de kabel hebt gekocht. Strip de kabelisolatie. Dit kan met een speciaal mes, maar dit mes is al ingebouwd in de meeste krimptangen. Verspreid en verdeel vervolgens de bedrading, lijn ze in één rij uit, waarbij u strikt de kleurvolgorde in acht neemt: wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin. Bijt het overtollige eraf en laat iets meer dan een centimeter over.

Neem de RJ-45-connector en steek de draden erin, zorg ervoor dat alle draden in de connector worden gestoken totdat ze stoppen. In dit geval moet de connector met een vergrendeling van u af worden gehouden. Steek vervolgens de connector in het klemgereedschap en knijp erin totdat deze stopt. De connector is "gekrompen", nu kun je dit doen met de andere uiteinden van de kabel.

Gecomprimeerde kabel met RJ45-connector
Gecomprimeerde kabel met RJ45-connector

Stap 4

Schakelaar. Er zijn veel fabrikanten van netwerkapparatuur, elk met meerdere modellen. Bij de keuze kunt u een verkoper of deskundige vrienden raadplegen, maar er zijn slechts twee parameters die u nodig hebt: het aantal poorten en snelheid. De eerste is het gemakkelijkst om te beslissen: hoeveel computers - zoveel poorten. Bepaal de snelheid op basis van de mogelijkheden van de netwerkkaarten die je hebt. 100 megabit of 1 gigabit. Installeer de schakelaar, sluit hem aan en sluit alle kabels erop aan.

Stap 5

Nu blijft het om het netwerk te configureren. Aan elke computer moet een IP-adres en subnetmasker worden toegewezen. Omdat het netwerk klein is, zijn er geen berekeningen nodig. Gebruik het masker 255.255.255.0 voor alle computers en het IP-adres 192.168.0.x. Het is belangrijk om te weten dat er in één netwerk niet meer dan één computer met één adres kan zijn, dus als het eerste adres 192.168.0.1 is, dan is het tweede 192.168.0.2 enzovoort.

Om het adres in te stellen, gaat u naar "Start"> "Configuratiescherm"> "Netwerkverbindingen"> "Netwerkverbindingseigenschappen"> "Internet Protocol TCP / IP" en vult u de velden in zoals in de afbeelding.

Klaar, je hebt het web gemaakt.

Aanbevolen: