De Draadloze Verbinding Uitschakelen

Inhoudsopgave:

De Draadloze Verbinding Uitschakelen
De Draadloze Verbinding Uitschakelen

Video: De Draadloze Verbinding Uitschakelen

Video: De Draadloze Verbinding Uitschakelen
Video: Wifi in- of uitschakelen 2024, Mei
Anonim

Om een draadloos LAN te creëren, is het aan te raden om Wi-Fi-routers te gebruiken. Met deze apparaten kunt u configuraties van toegangspunten beheren en netwerkverbindingen bewaken.

De draadloze verbinding uitschakelen
De draadloze verbinding uitschakelen

Noodzakelijk

Wifi router

instructies:

Stap 1

Sluit de wifi-router aan op een wisselstroomvoeding door deze op de gewenste locatie te installeren. Sluit de netwerkkaart van de computer aan op de LAN-poort met behulp van een twisted pair-kabel. Sluit de WAN-connector aan met een internetkabel. Open de instellingen van de router, nadat u deze apparatuur eerder hebt ingeschakeld.

Stap 2

Ga naar het WAN-menu en configureer de internetverbinding. Voer hiervoor de vereiste parameters in die uw provider aanbeveelt om te gebruiken. Meestal worden routers op dezelfde manier geconfigureerd als computers die rechtstreeks op het netwerk zijn aangesloten. Sla de parameters op en controleer de verbinding met de server door de wifi-router opnieuw op te starten.

Stap 3

Open het menu Wireless Setup (Wi-Fi) en maak een nieuw toegangspunt aan. Geef de instellingen op die acceptabel zijn voor de draadloze adapters van uw laptops. Het is het beste om gemengde soorten radiosignalen te gebruiken, zodat het maximale bereik van apparaten is aangesloten. Sla uw netwerkinstellingen op.

Stap 4

Er zijn verschillende opties om de draadloze verbinding uit te schakelen. Open de webinterface van de instellingen van de wifi-router. Ga naar het menu Draadloze instellingen. Als u de werking van het toegangspunt volledig moet uitschakelen, klikt u op de knop Uitschakelen. Bij sommige routers kunt u verbindingsparameters definiëren voor elk specifiek apparaat.

Stap 5

Open het menu Status en zoek de lijst met laptops die op de router zijn aangesloten. Selecteer de gewenste mobiele computer en klik op de knop Uitschakelen (Blokkeren) naast de naam. Als je een specifieke computer permanent van het netwerk wilt loskoppelen, open dan het menu Routetabel. Zoek het subitem Black List en voeg het MAC-adres van de draadloze adapter van de gewenste mobiele computer toe. Onthoud dat u het MAC-adres eenvoudig zelf kunt wijzigen, dus kies de hoogste kwaliteit netwerkbeveiligingsoptie.

Aanbevolen: