Een Woord Op Een Pagina Vinden

Inhoudsopgave:

Een Woord Op Een Pagina Vinden
Een Woord Op Een Pagina Vinden

Video: Een Woord Op Een Pagina Vinden

Video: Een Woord Op Een Pagina Vinden
Video: Bibliografische referenties aan de onderkant van de pagina, voetnoten, Woord kantoor. 2024, Mei
Anonim

Soms moet u snel een zin of woord in een tekstdocument vinden. Het is natuurlijk niet nodig om de hele tekst te lezen, zeker niet als deze erg lang is, omdat Microsoft Word een zeer handige zoekfunctie heeft.

Een woord op een pagina vinden
Een woord op een pagina vinden

Noodzakelijk

  • - Microsoft Word-programma;
  • - een document waarin u een bepaald woord wilt vinden.

instructies:

Stap 1

Open een tekstdocument waarin u een specifieke zin of woord moet vinden. Open het menu Bewerken op de bovenste werkbalk. Klik op de overeenkomstige knop en klik in het vervolgkeuzevenster op de link met het opschrift "Zoeken" (of gebruik de sneltoets: om het gewenste woord in de tekst te zoeken, drukt u tegelijkertijd op de knoppen Ctrl en F). Klik op de link en schrijf in een nieuw venster dat wordt geopend, in een lege regel, het woord op waarnaar u gaat zoeken.

Stap 2

Zet een vinkje in het vakje tegenover het opschrift "Selecteer alle elementen gevonden in.." en stel hieronder in het vervolgkeuzevenster het zoekgebied in, waarbij u precies aangeeft waar u naar een woord of zin moet zoeken: in het hele hoofd document, in het geselecteerde tekstfragment.

Stap 3

Er is een knop Meer aan de rechterkant van het venster. Door erop te klikken, kunt u aanvullende zoekparameters instellen. Hier is het bijvoorbeeld mogelijk om de richting van de tekst te specificeren door degene te kiezen die je nodig hebt: vooruit, achteruit, overal (standaard wordt het hele document aangegeven in de instellingen). Vervolgens moet u noteren waar het zoekprogramma precies op moet focussen tijdens het uitvoeren van een zoekopdracht, waarvoor u de vakjes naast de overeenkomstige items moet aanvinken: "hoofdlettergevoelig", "alleen hele woord", "jokertekens", "uitgesproken as", "alle woordvormen".

Stap 4

Geef in het gedeelte Opmaak extra zoekopties op. Op deze manier kunt u bepalen naar welk type lettertype u moet zoeken, de grootte, stijl, vetheid, enz. Bovendien kunt u extra opmaakelementen instellen, zoals alinea, tab, taal, kader, stijl, markering.

Stap 5

In het gedeelte "Speciaal" kunt u uw zoekopdracht richten op de aanwezigheid van speciale tekens en tekens. Selecteer het gewenste teken uit de beschikbare lijst en voeg het toe aan uw zoekopdracht.

Stap 6

Klik vervolgens op de knop Alles zoeken. Om alle woorden te zien die u zoekt, klikt u op de knop Volgende.

Aanbevolen: