Een Woord Vinden In Word

Inhoudsopgave:

Een Woord Vinden In Word
Een Woord Vinden In Word

Video: Een Woord Vinden In Word

Video: Een Woord Vinden In Word
Video: How To Search Word Document For Certain Words 2024, Mei
Anonim

Tijdens het werken met tekst kan het zijn dat de gebruiker een specifiek woord moet zoeken. In een Microsoft Office Word-document hoeft u hiervoor niet alle beschikbare pagina's opnieuw te lezen, u hoeft alleen de zoekhulpmiddelen te gebruiken.

Een woord vinden in Word
Een woord vinden in Word

instructies:

Stap 1

Start Word op de gebruikelijke manier en open het tekstbestand. Om een woord in een document te vinden, maakt u het tabblad "Start" actief. Klik in het blok "Bewerken" op de miniatuurknop "Zoeken" met de afbeelding van een verrekijker. Dit blok bevindt zich standaard aan de rechterkant van de werkbalk. Als u meer gewend bent om op het toetsenbord te werken, kunt u de sneltoetsen Ctrl en F gebruiken.

Stap 2

Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend met het tabblad Zoeken actief. Voer in het veld met dezelfde naam het woord in dat u in de tekst moet zoeken en klik op de knop "Volgende zoeken". Het zoeken begint vanaf het woord waar de muiscursor staat en eindigt na het bekijken van het laatste woord in het document. Houd hier rekening mee bij het aanroepen van deze functie. Wanneer een woord wordt gevonden dat aan de gestelde eisen voldoet, zal de zoekmachine dit markeren.

Stap 3

Het zoekvak bevindt zich boven aan alle vensters. Als in uw document hetzelfde woord meerdere keren voorkomt en u het in alle tekstfragmenten moet zoeken en bewerken, hoeft u het venster van de zoekmachine niet te sluiten. Klik gewoon op de knop "Volgende zoeken" totdat u de volledige tekst hebt gecontroleerd. Tegelijkertijd kunt u wijzigingen aanbrengen in de aanbiedingen.

Stap 4

Als u speciale zoekparameters moet instellen, klikt u op de knop "Meer" aan de linkerkant van het venster. Een extra paneel wordt uitgebreid. Markeer met een markering de velden die voldoen aan de juiste zoekvoorwaarden: "Overeenkomen met hoofdletters", zoek naar "Alleen het hele woord", "Overweeg achtervoegsel" enzovoort.

Stap 5

Let op de knop "Speciaal" in de groep "Zoeken". Als u een speciaal teken moet vinden, bijvoorbeeld een voetnoot, een niet-afbrekend koppelteken of een sectie-einde, klikt u op de aangegeven knop en selecteert u een van de items in de vervolgkeuzelijst. Klik op de knop Volgende zoeken.

Aanbevolen: