Waarom Drukt De Printer In Strepen Af?

Inhoudsopgave:

Waarom Drukt De Printer In Strepen Af?
Waarom Drukt De Printer In Strepen Af?

Video: Waarom Drukt De Printer In Strepen Af?

Video: Waarom Drukt De Printer In Strepen Af?
Video: Fixing Vertical Bands, Lines, or Streaks in Copies or Scans | HP Printers | @HPSupport 2024, April
Anonim

De gebruiker ondervindt vaak een probleem wanneer de printer in strepen print. Ik wil het apparaat natuurlijk niet naar het servicecentrum brengen en de meester thuis bellen is niet goedkoop. Maar u kunt zelf proberen de oorzaak van deze storing te vinden en deze proberen op te lossen.

Waarom drukt de printer in strepen af?
Waarom drukt de printer in strepen af?

Er zijn verschillende redenen waarom een printer in strepen kan printen. Om te begrijpen wat het probleem is en het op te lossen, moet u beginnen met de eenvoudigste. Vervolgens zal het mogelijk zijn om de storing geleidelijk te vinden en ermee om te gaan.

Schoonmaken met software

Voer eerst het reinigingsprogramma voor de spuitmondjes uit vanuit de printersoftware. Het is onmogelijk om hier één algoritme van acties te onderscheiden, omdat deze optie voor elk model en elke printer vaak anders wordt genoemd. Het opschonen moet echter programmatisch worden gestart, waarna u even moet wachten en alle instructies moet volgen. Zodra de bewerking is voltooid, moet u een testpagina op de printer afdrukken. Dit is meestal voldoende om het probleem te laten verdwijnen.

Tanken

Als de bovenstaande stappen niet helpen, is de inktpatroon hoogstwaarschijnlijk leeg en moet deze worden bijgevuld. In dit geval zou u instructies moeten vinden over hoe u dit voor uw printer kunt doen, aangezien de modellen verschillend zijn en een individuele benadering vereisen. Daarna moet u een testpagina afdrukken om te kijken of het probleem is opgelost.

Kop en sproeiers

Soms drukt de cartridge strepen af omdat deze erg verstopte spuitkanaaltjes of een slechte kop heeft. In ieder geval moet u de cartridge demonteren en problemen oplossen. In dit geval heb je ook instructies nodig voor een specifiek model. Het is belangrijk om te weten dat dit periodiek moet gebeuren, dan zal het probleem zich niet voordoen.

Immers, de inkt die te koop is, is in de meeste gevallen inferieur aan de originele. Als gevolg hiervan verstoppen ze de patroonsproeiers en drogen ze uit. Als reinigen niet werkt, ligt het probleem bij de printkop. In dit geval moet u de printer naar een servicecentrum brengen, aangezien u dit niet alleen kunt doen.

As en thermische film

Als de zwarte strepen zich op één plaats bevinden, trekt u de cartridge eruit en inspecteert u de as. Het vervormt na verloop van tijd en dit leidt tot dergelijke resultaten. Het probleem kan ook te wijten zijn aan het feit dat een vreemd voorwerp erop raakt, waardoor het mogelijk wordt om de strepen te verwijderen.

Bovendien kan thermische film ervoor zorgen dat de printer op deze manier afdrukt. Het kan beschadigd zijn, in welk geval het wordt aanbevolen om de cartridge te vervangen door een nieuwe. Let bij het verwijderen van een cartridge uit de printer op gemorste toner. Dit kunt u zelf bepalen. Trek de cartridge eruit en schud hem. Als dit het probleem is, worden de handen gekleurd met zwarte verf. Hier moet u de cartridge vervangen door een nieuwe, omdat u nauwelijks iets kunt doen.

Aanbevolen: