Hoe Maak Je Een Onderstrepingsteken

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Onderstrepingsteken
Hoe Maak Je Een Onderstrepingsteken

Video: Hoe Maak Je Een Onderstrepingsteken

Video: Hoe Maak Je Een Onderstrepingsteken
Video: 37 GEHEIME LEVENSHACKS MET SMARTPHONE 2024, Mei
Anonim

HyperText Markup Language (HTML), die wordt gebruikt om webpagina's te maken, biedt een manier om delen van tekst te onderstrepen. Vaak wordt hiervoor ook de taal voor het beschrijven van trapsgewijze stijlen (CSS - Cascading Style Sheets) gebruikt.

Hoe maak je een onderstrepingsteken
Hoe maak je een onderstrepingsteken

instructies:

Stap 1

HTML heeft een speciale tag die is ontworpen om tekst tussen de openings- () en sluitende () helften te onderstrepen. In zijn eenvoudigste vorm kan een deel van de paginacode die deze onderstrepingsmethode gebruikt er als volgt uitzien: dit is onderstreepte tekst

Stap 2

Bovendien kunt u in elke tag van een inline- of blokpagina-element een attribuut met de naam stijl specificeren en er een beschrijving van de inhoudsstijl in plaatsen. Andere stijlbeschrijvingen bevatten onderstrepende tekst. In css ziet de beschrijving van onderstreepte tekst er als volgt uit: text-decoration: underline; Een tekstparagraaftag met een dergelijke aanduiding kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Hele alinea onderstreepte tekst

Stap 3

Stijlbeschrijvingen worden echter zelden in HTML-tags geplaatst; ze worden meestal in afzonderlijke beschrijvingsblokken geplaatst. Dergelijke blokken worden in het kopgedeelte van webdocumenten geplaatst (tussen de en tags) of opgeslagen in externe stijlbestanden met de extensie css. Om alle tekst op de pagina te onderstrepen, moet deze beschrijving in een HTML-selector worden geplaatst:

html {tekstdecoratie: onderstrepen;}

Maar dit is zelden nodig, dus vaker wordt de naam van een klasse opgegeven als selector. Bijvoorbeeld:

.und {tekstdecoratie: onderstrepen; kleur rood}

Het verklaart dat de tekst binnen elke tag waaraan de klasse und is toegewezen, rood en onderstreept moet zijn. Meestal worden klassen voor verschillende tekstmanipulaties gebruikt in combinatie met de span-tag. De HTML-code voor een alinea met tekst met een onderstreept gedeelte kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Alineatekst met een stukje onderstreept rood

Aanbevolen: