Hoe Directx Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Directx Te Verwijderen
Hoe Directx Te Verwijderen

Video: Hoe Directx Te Verwijderen

Video: Hoe Directx Te Verwijderen
Video: Remove/Uninstall DirectX 12/11 on Windows 10/8/7 (2020 Tips) 2024, Mei
Anonim

DirectX is een technologie die is ontwikkeld door Microsoft en die voornamelijk wordt gebruikt om computerspellen en multimediatoepassingen te maken. U kunt Microsoft-updates gratis downloaden op de Microsoft-website.

Hoe directx te verwijderen
Hoe directx te verwijderen

instructies:

Stap 1

Soms is het nodig om de huidige versie van DirectX te verwijderen om een andere te installeren. DirectX Uninstaller is gratis en verwijdert op betrouwbare wijze alle DirectX-componenten. Download het hulpprogramma en installeer het op uw computer. Klik op Setup om de softwarecomponenten te installeren.

Stap 2

Kies in het menu Start Alle programma's, vervolgens DirectX Uninstaller en Snelkoppeling naar inf-bestand. Zoek het uitvoerbare bestand dxdiag.exe in de map waar het programma is geïnstalleerd en voer het uit. Het venster DirectX Diagnostic Tool wordt geopend. Het tabblad bevat informatie over de computer en de versie van DirectX die erop is geïnstalleerd.

Stap 3

Maak voor het verwijderen om veiligheidsredenen een systeemherstelpunt. Selecteer in het menu Start Alle programma's, vervolgens Bureau-accessoires, Systeemwerkset en Systeemherstel. Vink "Maak een herstelpunt aan" aan en klik op "Volgende" om door te gaan. Typ in het veld "Beschrijving van herstelcontrolepunt" "Herstelpunt" en klik op "Maken". Sluit het scherm.

Stap 4

Verwijder het DirectX-pakket in de veilige modus. Start uw computer opnieuw op en druk op de functietoets F8. Selecteer "Veilige modus" in het opstartmenu.

Stap 5

Selecteer in het menu Start Alle programma's, DirectX Uninstaller en de map Snelkoppeling naar inf-bestand. Zoek het bestand DxUnVer13.inf erin, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie "Installeren" in het contextmenu. Het programma begint met het verwijderen van DirectX. Nadat het proces is voltooid, sluit u alle vensters en start u uw computer opnieuw op in de standaardmodus. Om het resultaat te controleren, voert u dxdiag.exe uit vanuit het opdrachtmenu. In het dialoogvenster, op het tabblad Systeem, verschijnt een bericht: "DirectX-versie: niet gevonden".

Stap 6

Een ander gratis DirectX verwijderingsprogramma is DirectX Eradicator 2.0. Download het en installeer het op uw computer. Pak het zipbestand uit en voer dxerad.exe uit. Bevestig het verzoek om de opdracht te verwijderen door op de knop "Ja" te klikken. Zodra het proces is voltooid, kunt u de herstart toestaan door op "OK" te klikken.

Aanbevolen: