Hoe Te Zien Welke Directx Is Geïnstalleerd

Inhoudsopgave:

Hoe Te Zien Welke Directx Is Geïnstalleerd
Hoe Te Zien Welke Directx Is Geïnstalleerd

Video: Hoe Te Zien Welke Directx Is Geïnstalleerd

Video: Hoe Te Zien Welke Directx Is Geïnstalleerd
Video: Обновить DirectX для Windows. Узнать версию DirectX 2024, Mei
Anonim

Nu zijn de meest voorkomende versies van DirectX DirectX 9, 10, 11. Als de negende versie wordt ondersteund door alle discrete videokaarten, dan is DirectX 10, 11 het voorrecht van nieuwere modellen. Als u een grafische kaart hebt gekocht die de nieuwste DirectX-versies ondersteunt, moet uw systeem, om de mogelijkheden van de videokaart volledig te benutten, ook de nieuwste DirectX-versie hebben die door uw grafische kaart wordt ondersteund.

Hoe te zien welke directx is geïnstalleerd
Hoe te zien welke directx is geïnstalleerd

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - AIDA64-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om erachter te komen welke DirectX-versie geschikt is voor alle Windows-besturingssystemen, is als volgt. Klik op "Start" en ga vervolgens naar "Alle programma's". Selecteer vervolgens "Standaard" en voer vervolgens in standaardprogramma's de opdrachtregel uit. Wanneer het opdrachtpromptvenster verschijnt, typt u dxdiag en drukt u op Enter. Wacht een paar seconden. De DirectX Diagnostic Tool verschijnt, waarin u respectievelijk informatie kunt vinden over de DirectX-versie die op uw pc is geïnstalleerd.

Stap 2

AIDA64 is een zeer handig programma voor het diagnosticeren en bewaken van een computer. Het zal u niet alleen helpen om de versie van DirectX te vinden die in het systeem is geïnstalleerd, maar ook om te laten zien welke versie van dit onderdeel wordt ondersteund door de videokaart die op de computer is geïnstalleerd. Je kunt een triviale versie van dit programma vinden en het gratis gebruiken of er een tijdje voor betalen.

Stap 3

Installeer het programma op uw computer. Start het na de installatie. Zoek in het linkervenster van het programma de parameter "Besturingssysteem". Klik met de linkermuisknop op de pijl ernaast. Selecteer opnieuw "Besturingssysteem" in het pop-upmenu. Verder in het rechtervenster vindt u de sectie "Componentversies". Er zit een DirectX-lijn in. U kunt niet alleen de versie ontdekken, maar ook andere parameters.

Stap 4

U kunt met dit programma ook de DirectX-versie achterhalen die door de videoadapter wordt ondersteund. Selecteer direct na het starten van het programma het onderdeel "Weergeven" in het rechtervenster. Selecteer vervolgens "GPU". Zoek in het venster dat verschijnt het gedeelte 'Eigenschappen grafische processor'. Zoek in dit gedeelte de optie DirectX Hardware Support. Het veld "Waarde" van deze parameter bevat de DirectX-versie die door de videokaart wordt ondersteund. Onderaan het huidige venster staan links naar de website van de videokaartfabrikant.

Aanbevolen: