Hoe U Kunt Zien Welke Versie Van Windows Is Geïnstalleerd

Inhoudsopgave:

Hoe U Kunt Zien Welke Versie Van Windows Is Geïnstalleerd
Hoe U Kunt Zien Welke Versie Van Windows Is Geïnstalleerd

Video: Hoe U Kunt Zien Welke Versie Van Windows Is Geïnstalleerd

Video: Hoe U Kunt Zien Welke Versie Van Windows Is Geïnstalleerd
Video: Welke versie van windows gebruik ik? 2024, Mei
Anonim

Over het algemeen hoeft een computerbezitter niet veel dingen te weten totdat hij iets moet veranderen in de hardware of software van de pc. Een van deze dingen is informatie over welke versie van het besturingssysteem erop is geïnstalleerd. Bij het installeren van bijvoorbeeld een stuurprogramma op nieuwe hardware of een antivirusprogramma is deze informatie echter noodzakelijk om de juiste versie van het te installeren product te selecteren.

Hoe u kunt zien welke versie van Windows is geïnstalleerd
Hoe u kunt zien welke versie van Windows is geïnstalleerd

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Er zijn veel manieren om meer te weten te komen over uw Windows-versie, maar de locatie van deze informatie kan per versie verschillen. Het meest universele kan misschien worden beschouwd als het gebruik voor dit doel van een standaardhulpprogramma dat is ingebouwd in het besturingssysteem, dxdiag genaamd. Om het uit te voeren, opent u een Windows-opdrachtpromptvenster.

Stap 2

Om naar de opdrachtregel te gaan, drukt u op de toetsencombinatie Win + R. U kunt het op andere manieren aanroepen, maar deze methoden verschillen opnieuw, afhankelijk van de versie van het besturingssysteem. Dus in Windows XP in het Start-menu is er een item Uitvoeren, wanneer u erop klikt, verschijnt een opdrachtregel. In Windows 7 kan de zoekbalk voor bestanden en programma's onder aan hetzelfde Start-menu als opdrachtregel worden gebruikt. Gebruik een van de bovenstaande methoden en activeer de opdrachtregel.

Stap 3

Typ dxdiag bij de opdrachtprompt. Zorg er tegelijkertijd voor dat de hoofdletters niet zijn ingeschakeld (zodat de letters klein zijn) en dat de Engelse toetsenbordindeling is geselecteerd. Om de toetsenbordindeling te wijzigen, klikt u rechtsonder in het scherm op de afkorting van de actieve taal (als Russisch actief is, zijn dit twee grote letters RU) en selecteert u de optie EN in de vervolgkeuzelijst.

Stap 4

Nadat u de vereiste opdracht in de opdrachtregel hebt getypt, drukt u op Enter. U ziet het venster van het diagnostische hulpprogramma geopend. Strikt genomen is het directe doel ervan om gedetailleerde informatie te verkrijgen over de multimedia-eigenschappen van het systeem en de versie, evenals de instellingen van het DirectX-pakket, maar informatie over de OS-versie is ook in deze lijst opgenomen.

Stap 5

Zoek in het venster dat verschijnt de regel "Besturingssysteem". Deze regel bevat de volledige naam van het besturingssysteem. Bovendien geeft het de bitness (32 of 64 bits) aan, evenals de buildversie - het serienummer van de masterschijf waarvan de installatie is gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk hebt u de assembly-versie niet nodig, maar noteert of onthoudt u de naam van het besturingssysteem en de bitdiepte.

Aanbevolen: