Waar DirectX Uitpakken En Installeren And

Inhoudsopgave:

Waar DirectX Uitpakken En Installeren And
Waar DirectX Uitpakken En Installeren And

Video: Waar DirectX Uitpakken En Installeren And

Video: Waar DirectX Uitpakken En Installeren And
Video: How To Install DirectX Graphics Tools In Windows 10 2024, April
Anonim

Zeker, elke amateur is zo'n concept als DirectX tegengekomen. Natuurlijk weet niet iedereen het doel van dit programma, waar het is uitgepakt en wat er op dit moment precies is geïnstalleerd.

Waar DirectX uitpakken en installeren and
Waar DirectX uitpakken en installeren and

Wat is DirectX?

DirectX moet in de eerste plaats worden opgevat als een reeks noodzakelijke hulpmiddelen en technologieën waarmee een ontwikkelaar beeld en geluid van hoge kwaliteit kan creëren, bijvoorbeeld in een computerspel. In de kern zijn DirectX en zijn componenten verantwoordelijk voor letterlijk alles. Het is verdeeld in verschillende delen, die elk een speciale functie vervullen, dit zijn: DirectDraw - dient om de weergave en verwerking van tweedimensionale afbeeldingen te versnellen, Direct3D - wordt gebruikt om driedimensionale afbeeldingen te versnellen, DirectSound - werkt met geluid, namelijk, het mixt en reproduceert 3D-geluid, DirectInput - gebruikt om toetsenbord, muis, joystick en andere randapparatuur te bedienen, DirectPlay - voornamelijk gebruikt voor netwerkgames, DirectAnimation - gebruikt om animatie-effecten te creëren in WEB-pagina's, DirectShow - om multimedia toe te passen in WEB, DirectMusic - een nieuwe sectie die dient om muziek in games te gebruiken.

Overigens moet gezegd worden dat DirectX specifiek is bedacht en ontwikkeld om van het Windows-besturingssysteem het belangrijkste platform te maken voor het ontwikkelen en maken van games en natuurlijk om ze te spelen. Gelukkig wordt DirectX tegenwoordig geleverd met zowat alle software die het nodig heeft. Bovendien wordt DirectX nu automatisch bijgewerkt, wat betekent dat de gebruiker nu niet eens een specifieke versie van DirectX van internet hoeft te downloaden en deze zelf te installeren, maar in sommige individuele gevallen is handmatige installatie van deze software vereist.

Waar is DirectX geïnstalleerd en uitgepakt?

Eerst moet u beslissen over de versie van DirectX. Meestal worden DirectX 10 en DirectX 11 tegenwoordig gebruikt, maar de gebruiker wil graag de versie van DirectX zien die de geïnstalleerde videokaart ondersteunt en deze downloaden van de officiële website. Na het starten moet u het DirectX-archief uitpakken in een willekeurige map op uw harde schijf. Na het starten van een speciale applicatie (dxsetup.exe), zal het programma aan de gebruiker de map aangeven waarin DirectX zal worden geïnstalleerd, of automatisch zal worden geïnstalleerd. Het wordt meestal geïnstalleerd op het lokale station C: / Windows /% SystemRoot% / system32. Zodra DirectX is geïnstalleerd, kan de gebruiker een aanzienlijk deel van de veeleisende grafische toepassingen en games uitvoeren.

Aanbevolen: