Hoe 2 Harde Schijven In één Te Combineren?

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Harde Schijven In één Te Combineren?
Hoe 2 Harde Schijven In één Te Combineren?

Video: Hoe 2 Harde Schijven In één Te Combineren?

Video: Hoe 2 Harde Schijven In één Te Combineren?
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

Om twee verschillende harde schijven te combineren tot een enkele eenheid, moet een RAID-array worden gebruikt. De soorten verbindingsgegevens verschillen sterk van elkaar. De keuze van een geschikte array hangt af van het doel van de creatie.

Hoe 2 harde schijven in één te combineren?
Hoe 2 harde schijven in één te combineren?

Noodzakelijk

RAID-controller

instructies:

Stap 1

Bestudeer om te beginnen de specificaties van het moederbord dat in uw computer wordt gebruikt. Lees de instructies aandachtig. U kunt alle benodigde informatie ook krijgen op de website van de fabrikant van dit apparaat of uw computer.

Stap 2

Schaf een RAID-controller aan als je ervan overtuigd bent dat het moederbord niet de mogelijkheid ondersteunt om een array te maken zonder een extra apparaat. Sluit het aan op uw computer. Selecteer het type RAID-array. Uw verdere acties zullen hier volledig van afhangen.

Stap 3

Als u slechts twee harde schijven hebt, kunt u de volgende typen arrays maken: RAID 0 en RAID 1. In het eerste geval krijgt u één gedeeld volume, waarvan de grootte de som is van de parameters van beide harde schijven. Gebruik dit type om een grote lokale schijf te maken.

Stap 4

Om het verlies van belangrijke informatie te voorkomen, maakt u een array met RAID 1. In dit geval is het totale volume van de gecombineerde schijf gelijk aan de grootte van de kleinere harde schijf. Als een van de harde schijven uitvalt, wordt alle benodigde informatie op de tweede harde schijf opgeslagen.

Stap 5

Sluit de harde schijven aan op de geïnstalleerde RAID-controller of het moederbord van de computer. Zet uw pc aan en druk op de Del-toets om het BIOS te openen. Selecteer het tabblad Opstartapparaat. Zoek Schijfmodus en schakel de RAID-optie in. Druk op de F10-toets en sla de instellingen op.

Stap 6

Start je computer opnieuw op. Wacht tot het instellingenmenu voor de synchrone werking van harde schijven verschijnt. Specificeer het type van de gemaakte RAID-array. Selecteer de harde schijven die in de array moeten worden opgenomen. Definieer bij het configureren van RAID 0 de primaire harde schijf.

Stap 7

Sla de wijzigingen op de harde schijven op. Start uw computer opnieuw op. Ga verder met het installeren van een nieuw besturingssysteem.

Aanbevolen: