Een Programma Van Uw Harde Schijf Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Programma Van Uw Harde Schijf Verwijderen
Een Programma Van Uw Harde Schijf Verwijderen

Video: Een Programma Van Uw Harde Schijf Verwijderen

Video: Een Programma Van Uw Harde Schijf Verwijderen
Video: Een programma verwijderen van je computer. 2024, Mei
Anonim

Een van de oorzaken van computerstoringen is het gevolg van het onjuist verwijderen van programma's van de harde schijf. Er zijn verschillende eenvoudige procedures waarmee u ongewenste gevolgen kunt voorkomen.

Een programma van uw harde schijf verwijderen
Een programma van uw harde schijf verwijderen

instructies:

Stap 1

Verwijder geen toepassingen door de map van de schijf naar de prullenbak te verplaatsen. Deze methode van verwijderen is alleen acceptabel als u dit programma op dezelfde manier hebt geïnstalleerd - door de map met het programma naar uw harde schijf te kopiëren.

Stap 2

Als je de applicatie hebt geïnstalleerd met een speciaal installatieprogramma (installatieprogramma), verwijder het dan met een speciaal verwijderprogramma. Het bevindt zich in dezelfde map als de toepassing zelf. Zoek het bestand "uninstall.exe" of "uninst.exe" in de map en voer het uit. Het verwijderingsproces begint. Volg de instructies stap voor stap en het programma doet alles voor je.

Stap 3

Een andere manier om het verwijderprogramma te starten is via het menu Start: "Alle programma's - De naam van de te verwijderen toepassing - Installatie ongedaan maken".

Stap 4

Soms kom je dergelijke toepassingen tegen die geen verwijderprogramma bevatten. Gebruik in dit geval het standaard installatie- en verwijderingsprogramma van Windows. Open het via het menu "Start - Configuratiescherm - Programma's toevoegen of verwijderen".

Stap 5

Selecteer in het geopende venster het gewenste programma uit de lijst met programma's en klik op de knop Verwijderen. Bevestig dat u het geselecteerde programma echt wilt verwijderen en start het verwijderingsproces. Volg daarna opnieuw de instructies.

Stap 6

Als u, om een of andere reden die u niet kent, deze of gene toepassing niet kunt verwijderen, gebruik dan speciale verwijderingsprogramma's. Ze verwijderen effectief niet alleen de applicaties zelf, maar ook de zogenaamde "staarten" in het register. Deze programma's hebben echter een aantal nadelen. Ze vereisen speciale kennis en vaardigheden bij het gebruik ervan, meestal is de interface in het Engels, ze nemen veel ruimte in beslag, een onjuiste behandeling komt mogelijk niet vrij, maar verstopt eerder de harde schijf.

Aanbevolen: