Wat Te Doen Als Usb Niet Werkt?

Wat Te Doen Als Usb Niet Werkt?
Wat Te Doen Als Usb Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als Usb Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als Usb Niet Werkt?
Video: USB-apparaat werkt niet in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers hebben te maken gehad met het probleem van de onbruikbaarheid van de USB-poorten van de computer. In sommige gevallen wordt dit probleem opgelost door het systeem eenvoudig opnieuw op te starten. Maar vaak is het ernstiger en kan het verschillende oorzaken hebben.

Wat te doen als usb niet werkt?
Wat te doen als usb niet werkt?

Een van de meest voorkomende redenen is een BIOS-fout. Om het probleem op te lossen, start u de computer opnieuw op en drukt u helemaal aan het begin van het opstarten op de Delete-toets om de BIOS-instellingen te openen. Afhankelijk van de versie moet mogelijk een andere knop worden ingedrukt, de meest voorkomende alternatieven zijn F1 en F10. Als geen van beide tot het gewenste resultaat leidt, controleer dan de instructies op het moederbord. Ga vervolgens naar het gedeelte Geavanceerd en controleer de waarde van het item USB-controller. Als het is ingeschakeld - de reden voor de onbruikbaarheid van de USB is geen BIOS-fout, als er een andere waarde is - stelt u Ingeschakeld in en slaat u de wijzigingen op.

Een andere veelvoorkomende oorzaak is dat USB-stuurprogramma's niet goed werken. Dit kan gebeuren als gevolg van systeemfouten of crashes. Start Apparaatbeheer. Selecteer hiervoor "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Apparaatbeheer", of klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad, selecteer "Bediening" in de lijst en vervolgens "Apparaatbeheer".

Zoek het gedeelte "USB-controllers" en klik erop. Als er een geel pictogram met een vraagteken naast een van de items staat, update dan het bijbehorende stuurprogramma. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het defecte item en selecteer "Stuurprogramma's bijwerken".

Als de automatische update om de een of andere reden is mislukt, installeert u het stuurprogramma handmatig. Open hiervoor de officiële website van de fabrikant van het moederbord en download het nieuwste stuurprogramma ervoor en installeer het vervolgens.

Een andere reden voor de defecte USB-poorten is de uitgeschakelde Plug & Play-service. Om het uit te voeren, selecteert u "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Administratieve hulpprogramma's" -> "Services". Zoek in de lijst die verschijnt het Plug & Play-item. Als de kolom Status is ingesteld op iets anders dan Actief, stelt u deze in.

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, is de kans groot dat de USB-poorten zijn doorgebrand. Breng in dat geval de systeemeenheid voor inspectie naar een van de servicecentra.

Aanbevolen: