Hoe Het Programma Te Stoppen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programma Te Stoppen?
Hoe Het Programma Te Stoppen?

Video: Hoe Het Programma Te Stoppen?

Video: Hoe Het Programma Te Stoppen?
Video: Hoe Wim Kan Hirohito probeerde te stoppen 2024, Mei
Anonim

Bijna alle applicaties en de meeste systeemprogramma's gebruiken tegenwoordig elementen van de grafische interface van het besturingssysteem. Om te voorkomen dat de toepassing in de normale venstermodus werkt, klikt u daarom op het pictogram met een kruis in de rechterbovenhoek van het venster. Soms is dit echter niet voldoende of is het niet mogelijk om deze methode te gebruiken.

Hoe het programma te stoppen?
Hoe het programma te stoppen?

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Sommige toepassingen zijn zo geconfigureerd dat klikken op het pictogram met een kruis het programma niet sluit, maar alleen het venster minimaliseert. Als u niet zeker weet of u de toepassing op deze manier hebt beëindigd, zoek dan naar het pictogram in de lade en sluit het programma volledig met behulp van het overeenkomstige item in het contextmenu van het pictogram - het wordt geopend door met de rechtermuisknop op het object te klikken.

Stap 2

Een programma dat op volledig scherm werkt en geen venster heeft met een kruis in de rechterbovenhoek, kan worden gesloten met behulp van de "sneltoetsen". Gebruik de sneltoets alt="Afbeelding" + F4 in plaats van op het sluitvensterpictogram te klikken om bijvoorbeeld een computerspel op volledig scherm af te sluiten.

Stap 3

Gebruik Windows Taakbeheer om programma's te "crashen". Als u de applicatie niet op de gebruikelijke manier kunt sluiten, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + alt="Image" + Delete. In sommige versies van het besturingssysteem - bijvoorbeeld Windows XP - is dit voldoende om het managervenster op het scherm te laten verschijnen, in andere - bijvoorbeeld Windows 7 - moet u in de tussenliggende periode op de regel "Start Taakbeheer" klikken menu.

Stap 4

Zoek op het tabblad Toepassingen in het verzendervenster de regel van het vereiste programma in de tabel. Voor "bevroren" toepassingen wordt het teken "Niet reagerend" in de kolom "Status" van deze tabel geplaatst in plaats van "Bezig". Markeer de regel van het programma en klik op de knop "Taak beëindigen".

Stap 5

Als het programma dat u zoekt niet in de lijst staat, gaat u naar het tabblad Processen. Hier is een vergelijkbare lijst, maar in plaats van de namen van programma's, bevat de linkerkolom - "Image name" - de namen van uitvoerbare bestanden. Dit bemoeilijkt het zoeken een beetje, maar in de rechterkolom - "Beschrijving" - staat een korte uitleg van het doel van elke toepassing of de volledige naam ervan. Gebruik de gegevens in deze twee kolommen om het programma te vinden dat u nodig hebt, selecteer de rij in de tabel en klik op de knop "Proces beëindigen".

Aanbevolen: