Hoe Een Afbeelding Naar Zwart-wit Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Naar Zwart-wit Te Converteren
Hoe Een Afbeelding Naar Zwart-wit Te Converteren

Video: Hoe Een Afbeelding Naar Zwart-wit Te Converteren

Video: Hoe Een Afbeelding Naar Zwart-wit Te Converteren
Video: Hoe zet ik een afbeelding om naar zwart/wit 2024, Mei
Anonim

De overgrote meerderheid van de amateurfotografen maakt kleurenfoto's. Zwart-witfotografie heeft echter zijn voordelen. Het is vaak net zo expressief als het geen storende details bevat. Het omzetten van afbeeldingen naar zwart-wit is vaak nodig om materialen aan de drukkerij te leveren. Bijvoorbeeld als u een kleine low-budget krant of flyers wilt bestellen.

Hoe een afbeelding naar zwart-wit te converteren
Hoe een afbeelding naar zwart-wit te converteren

Noodzakelijk

  • - computer met Adobe Photoshop of Gimp;
  • - scanner.

instructies:

Stap 1

Een zwart-wit beeld kan direct worden verkregen door kleurenfoto's te scannen. Open een grafische editor. Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Bestand" de regel "Importeren". Selecteer het type scanapparaat. De scannerinterface verschijnt voor u. Elk apparaat heeft zijn eigen, maar elk biedt verschillende modi. Zwart-wit - ten minste twee, "zwart-wit" of "grijstinten". De keuze hangt af van het doel van de scan. Als u tekst, blauwdruk of gravure in twee kleuren heeft, selecteert u zwart-wit. Voor fotografie heeft grijswaarden de voorkeur, omdat deze optie middentonen produceert. Sla de afbeelding op in het gewenste formaat.

Selecteer een foto voor verwerking
Selecteer een foto voor verwerking

Stap 2

Om een digitale foto naar zwart-wit te converteren, opent u deze rechtstreeks in de editor. Laat het Adobe Photoshop zijn. Ga naar het menu, zoek het item "Afbeelding". Selecteer "Modus" in het vervolgkeuzemenu. U ziet een lijst met verschillende namen. Selecteer "Z & W" of "Grijstinten", afhankelijk van het doel. Houd er rekening mee dat in verschillende versies van het programma de notatie "zwart-wit" verschillende soorten verwerking kan betekenen.

Modus
Modus

Stap 3

Als u de combinatie "Ч.-Б." ziet en bitmap, de eerste geeft grijstinten aan en de tweede optie geeft alleen zwarte en witte kleuren. Als u in het vervolgkeuzemenu modi vindt onder de namen "zwart-wit" en "grijswaarden", dan komen de resultaten van hun toepassing exact overeen met wat er is geschreven. Bij het kiezen van grijstinten zal het programma u vragen informatie over de kleur te verwijderen. U dient hiermee akkoord te gaan.

Stap 4

Adobe Photoshop is een betaald licentieprogramma. Maar er is een Gimp-programma dat wordt gedistribueerd onder gratis licentievoorwaarden. Het vereist geen registratie en er zijn opties voor Windows en Linux. Dit programma heeft dezelfde mogelijkheden als Adobe Photoshop, plus een vergelijkbare interface. Sommige weergaveprogramma's hebben ook de functie om het beeld om te zetten in zwart-wit. Bijvoorbeeld XnView en Irfan View. Deze software wordt ook als gratis software verspreid.

Aanbevolen: