Een Webcam Repareren

Inhoudsopgave:

Een Webcam Repareren
Een Webcam Repareren

Video: Een Webcam Repareren

Video: Een Webcam Repareren
Video: How to repair Webcam camera 720p at 1080p 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende webcams: ingebouwd in de computerkast of extern, aangesloten via een draadloze of USB-interface. Het eerste type is op zijn beurt onderverdeeld in apparaten en camera's die afzonderlijk op het moederbord zijn aangesloten en op dezelfde controller met een microfoon werken. Afhankelijk van het type storing kunnen ze ook verschillen.

Een webcam repareren
Een webcam repareren

instructies:

Stap 1

Om de webcam zelf te repareren, moet u de oorzaak van de storing achterhalen. Controleer eerst uw computer op virussen en ga vervolgens verder met het opnieuw installeren van het apparaatstuurprogramma.

Stap 2

Open het configuratiescherm, ga naar het menu Programma's toevoegen of verwijderen en verwijder de driver uit de lijst. Als u over de vaardigheden beschikt om met het register van het besturingssysteem te werken, verwijder het dan ook van de vermeldingen van de externe software.

Stap 3

Download de bijgewerkte versie van de driver voor uw webcammodel, installeer deze op uw computer nadat u het besturingssysteem opnieuw heeft opgestart. Als de camera nog steeds niet werkt, controleer dan de integriteit van de verbindingsdraden en probeer de poort te veranderen.

Stap 4

Als deze in uw laptop is ingebouwd, verwijdert u de monitorbehuizing en controleert u de bedrading. Let ook op of de microfoon werkt als uw model is geconfigureerd met één controller om ze aan te sluiten. De storing, hoogstwaarschijnlijk in dit geval, kan worden toegeschreven aan een interne storing.

Stap 5

Neem contact op met gespecialiseerde servicecentra als u een mechanisch defect aan uw webcam constateert, aangezien de camera's niet thuis gedemonteerd mogen worden zonder speciaal gereedschap.

Stap 6

U kunt de behuizing van het apparaat alleen zelf demonteren zonder de lens aan te raken, wat in totaal geen resultaten zal opleveren met betrekking tot het verhelpen van de storing.

Stap 7

Zelfs als je ergens een servicehandleiding vindt voor het demonteren en repareren van je camera, doe het dan niet thuis, omdat je het apparaat waarschijnlijk volledig verpest. Als uw apparaat nog onder de garantie valt, vervangt u het door een nieuw exemplaar door contact op te nemen met de fabrikant of verkoper.

Aanbevolen: