Welke DSLR Is Het Goedkoopst

Inhoudsopgave:

Welke DSLR Is Het Goedkoopst
Welke DSLR Is Het Goedkoopst

Video: Welke DSLR Is Het Goedkoopst

Video: Welke DSLR Is Het Goedkoopst
Video: De twee belangrijkste overwegingen als je een nieuwe camera gaat kopen | de Videomakers 2024, April
Anonim

Een DSLR is de droom van veel mensen die zich hebben gerealiseerd dat de mogelijkheden van kleine automatische camera's niet langer genoeg voor hen zijn. En er zijn veel betaalbare aanbiedingen op de markt voor fotoapparatuur die deze droom kunnen helpen uitkomen.

Welke DSLR is het goedkoopst
Welke DSLR is het goedkoopst

DSLR's geven de fotograaf veel meer vrijheid om te fotograferen dan hun meer budgetvriendelijke tegenhangers. Dit geldt ook voor handmatige instellingen in opnamestanden, variabele lichtgevoeligheid en verwisselbare lenzen, waarmee je de meest optimale brandpuntsafstand kunt kiezen voor het fotograferen van een object. Daarom stappen veel mensen na een paar jaar gebruik van een eenvoudige camera over op DSLR-camera's.

Canon

De goedkoopste DSLR op de markt is de Canon 1100D, de prijs is vooral prettig als je al een of twee lenzen hebt en je exclusief op zoek bent naar de camera zelf. De bodykit kost ongeveer tien tot elfduizend roebel, afhankelijk van de winkel, en bevat een camera met een 12-megapixelmatrix, een batterij, een schijf met software, een nekriem, een computerkabel en instructies. Als u besluit een kitpakket te kopen, dat een gepatenteerde universele lens bevat, hangt de prijs af van de keuze voor een bepaalde kit - maar over het algemeen gaat geen van hen verder dan vijftien tot zestienduizend roebel, en in een aantal online winkels u kunt meer winstgevende prijsvoorstellen vinden. De kits verschillen alleen in de parameters van de lenzen, de camera's zelf zijn hetzelfde.

Nikon

De volgende in de lijst met goedkope SLR-camera's was de Nikon D3100, die in de Body-versie ongeveer 11-12 duizend roebel kost. Als je een camera met lens nodig hebt, betaal je zo'n zeventien tot achttienduizend - de lens is qua parameters volledig gelijk aan die in de kit-versie van Canon. Het belangrijkste verschil tussen de D3100 en zijn tegenhanger is dat hij een matrix van 14 megapixels heeft en als model later is ontwikkeld en uitgebracht dan de 1100D, waardoor hij potentieel als geavanceerder wordt beschouwd.

Ondanks de verschillen behoren beide camera's tot dezelfde klasse, zijn geschikt voor beginners en niet moeilijk te besturen. Zo'n camera is een prachtig cadeau voor iemand die de eerste stappen zet om fotografie onder de knie te krijgen.

Sony

In dezelfde prijsklasse is er nog een uitstekende camera die de aandacht van kopers verdient. Bijna hetzelfde geld als de body-versie van de D3100 kost Sony Alpha DSLR-A290 met een matrixresolutie van ongeveer twintig megapixels, waarvan de nadelen alleen kunnen worden toegeschreven aan een snel ontladende batterij - en het feit dat Canon en Nikon's lijn van optica is aanzienlijk groter dan die van Sony. Maar voor elf tot twaalfduizend roebel krijg je zowel een camera als een volledig functionele lens.

Aanbevolen: