Welke Karakters Staan ​​er Op Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Welke Karakters Staan ​​er Op Het Toetsenbord
Welke Karakters Staan ​​er Op Het Toetsenbord

Video: Welke Karakters Staan ​​er Op Het Toetsenbord

Video: Soms verkeerde tekens bij het typen 2022, November
Anonim

Het standaardtoetsenbord heeft 104 toetsen en er kunnen nog veel meer tekens op worden getypt. Welke tekens we nodig hebben bij het typen, programma's of bij het uitvoeren van complexe berekeningen, bevinden zich op het toetsenbord en waar ze zich verbergen - tips voor beginnende gebruikers.

O, wat een teken
O, wat een teken

De meest essentiële tekens op het toetsenbord

Geen computer- of laptopgebruiker kan zonder lettertekens op het toetsenbord, ingevoerd met de bijbehorende toetsen. Bijna elke toets heeft 2 letters - Engels bovenaan en Russisch onderaan, d.w.z. het toetsenbord heeft 26 letters van het Engelse alfabet en 33 letters van het Russische alfabet. Bovendien kunnen het zowel kleine letters als hoofdletters zijn, die worden afgedrukt met de Shift-toets.

Er zijn leestekens in zowel de Engelse als de Russische lay-out, hoewel ze zich op verschillende plaatsen op het toetsenbord bevinden. Het is handig bij het werken met Russische tekst dat de punt en de komma dezelfde toets zijn, die zich in de onderste rij van de lettertoetsen van de allerlaatste bevindt. Alleen de komma wordt afgedrukt in combinatie met de Shift-toets. En in de Engelse lay-out is de punt de sleutel met de Russische letter Y, en de komma is B. U hoeft dus niet van het ene lettertype naar het andere te schakelen om deze leestekens in te voeren.

We gebruiken digitale tekens of cijfers niet alleen voor berekeningen, maar ook in de tekst om verschillende numerieke gegevens aan te duiden. In dit geval kunt u zowel de bovenste numerieke rij van het toetsenbord als het extra numerieke blok (klein numeriek toetsenbord) aan de rechterkant van het toetsenbord gebruiken.

De belangrijkste tekens van rekenkundige bewerkingen (plus "+", minus "-", vermenigvuldiging "*", deling "/"), gelegen op het kleine numerieke toetsenbord, naar analogie met de gebruikelijke rekenmachine, dus het is handig om ze te gebruiken in berekeningen. Maar als u alleen het gelijkteken "=" hoeft te typen en het resultaat van de berekeningen niet te weten komt, dan zult u daar niet zo'n teken vinden. Het bevindt zich in de bovenste digitale rij na het cijfer 0 tot en met één toets.

Wat zijn de meest gebruikte tekens op het toetsenbord?

Als je goed naar het toetsenbord kijkt, zie je dat veel karakters verborgen zijn in de digitale rij en aan de rechterkant van de letterrijen, de laatste toetsen. Om tijdens het afdrukken tekens in te voeren in plaats van letters of cijfers, moet u de hoofdletters wisselen met de Shift-toets.

Als u op volgorde gaat, beginnend bij het cijfer 1, voert u op deze manier bij het afdrukken van Russische teksten in:

1) uitroepteken "!";

2) aanhalingstekens openen en sluiten aan het begin en einde van de zin "…";

3) dan, indien nodig, het hekje “Nee.”;

4) puntkomma ";";

5) procentteken "%";

6) dubbele punt ":";

7) vraagteken "?";

8) het sterretje "*", dat ook wordt gebruikt als vermenigvuldigingsteken in computerberekeningen;

9) haakje openen "(";

10) een gesloten ronde haak ")" op de sleutel met het cijfer 0;

11) een koppelteken en een "-" teken - zien er hetzelfde uit in de computerversie. Het streepje (langere) teken verschijnt automatisch met het gebruik van spaties voor en na dit teken in tekstprogramma's of wordt ingevoerd met een speciale code.

12) het teken is gelijk aan "=" en het teken "+" in hoofdletters, d.w.z. in combinatie met de Shift-toets.

Het is opmerkelijk dat het uitroepteken,%, *, haakjes worden gevonden in zowel Russische als Engelse toetsenbordindelingen op dezelfde toetsen.

Maar sommige karakters bestaan ​​alleen in de Engelse lay-out. Bijvoorbeeld vierkante […] en gekrulde {…} haakjes die op de toetsen staan ​​met Russische letters X (opening) en b (sluiten), het teken groter dan ">" (toets met de Russische letter Y) en minder "Zelden gebruikte tekens op het toetsenbord

In het dagelijks leven hoeft een gewone gebruiker zelden tekens te gebruiken die alleen in de Engelse lay-out voorkomen: verschillende varianten van aanhalingstekens "…", '…', `…`, streepjes "|", vooruit " /” en achteruit “\” slash, tilde “~ ". Maar het alineateken "§" of de graad "°" zou geen kwaad kunnen , maar ze staan ​​niet op het toetsenbord. Sommige tekens in de tekst moet u op een andere manier invoeren.

Populair per onderwerp