Hoe Alle Bestanden Van Hetzelfde Type Te Selecteren

Inhoudsopgave:

Hoe Alle Bestanden Van Hetzelfde Type Te Selecteren
Hoe Alle Bestanden Van Hetzelfde Type Te Selecteren

Video: Hoe Alle Bestanden Van Hetzelfde Type Te Selecteren

Video: Hoe Alle Bestanden Van Hetzelfde Type Te Selecteren
Video: OneDrive - Oefening + leren verplaatsen van bestanden 2024, April
Anonim

Het bestandstype wordt bepaald door de extensie in de naam - enkele letters van het Latijnse alfabet rechts van de laatste punt. Soms is het nodig om bestanden van slechts één type te kopiëren, verplaatsen of verwijderen, terwijl alle andere op hun plaats blijven. Het is niet erg handig om de benodigde bewerking met elk bestand afzonderlijk uit te voeren, en dat is ook niet nodig - met de mogelijkheden van moderne bestandsbeheerders kunt u bestanden selecteren en markeren op basis van verschillende criteria, inclusief de extensie in de naam.

Hoe alle bestanden van hetzelfde type te selecteren
Hoe alle bestanden van hetzelfde type te selecteren

instructies:

Stap 1

Open de standaard bestandsbeheerder van uw besturingssysteem. Als u een versie van Windows OS hebt geïnstalleerd, drukt u om dit programma te starten gewoon op de toetsencombinatie Win + E. In de nieuwste versie van dit besturingssysteem (Windows 7) is het pictogram voor bestandsbeheer (Explorer) vastgezet op de taakbalk, naast de Start-knop - kunt u de toepassing starten door op dit pictogram te klikken.

Stap 2

Navigeer door de mappenboom in het Verkenner-venster naar de map die de bestanden bevat waarin u geïnteresseerd bent. In de bestandsbeheerder van Windows 7 is er een zoekveld in de rechterbovenhoek van het venster - het bevat tekst die begint met het woord "Zoeken", en dan wordt meestal de naam van de huidige map aangegeven. Voer in dit veld een zoekopdracht in - een asterisk, dan een punt en een extensie die overeenkomen met het bestandstype waarin u geïnteresseerd bent. Als u bijvoorbeeld gif-afbeeldingsbestanden wilt selecteren, moet uw zoekopdracht er als volgt uitzien: *.gif. Onmiddellijk na het invoeren begint Explorer met het filteren van bestanden, waarbij in het venster alleen de extensies worden achtergelaten die overeenkomen met het masker dat u hebt opgegeven.

Stap 3

Klik eenmaal op een van de gefilterde bestanden om de invoerfocus van het zoekveld naar de lijst met bestanden te verplaatsen. Druk vervolgens op de sneltoets Ctrl + A en Explorer zal deze hele lijst markeren die alleen de bestanden van het vereiste type bevat.

Stap 4

Als u een besturingssysteem van een eerdere versie gebruikt, vindt u de velden voor de zoekopdracht niet in het Verkenner-venster. Open in dit geval het gedeelte "Beeld" in het menu en selecteer de regel "Tabel" - de lijst met bestanden in deze weergavemodus heeft een kolom "Bestandstype". Klik op de kop van deze kolom en de bestanden worden gesorteerd op extensie. Zoek het eerste bestand van de groep van het type dat u nodig hebt in de lijst en klik erop. Houd vervolgens de Shift-toets ingedrukt en druk op de pijl-omlaag totdat alle gewenste bestanden zijn gemarkeerd.

Stap 5

U kunt het anders doen - klik met de rechtermuisknop op het mappictogram en selecteer de regel "Zoeken" in het contextmenu. Op deze manier start u de component van het besturingssysteem, in het veld waarvan u een zoekopdracht moet invoeren in het formaat dat in de tweede stap is beschreven, en klikt u op de knop "Zoeken". Wanneer de lijst met bestanden van het vereiste type is samengesteld, gaat u op dezelfde manier te werk als beschreven in de derde stap.

Aanbevolen: