Een Groep Bestanden Selecteren

Inhoudsopgave:

Een Groep Bestanden Selecteren
Een Groep Bestanden Selecteren

Video: Een Groep Bestanden Selecteren

Video: Een Groep Bestanden Selecteren
Video: Meerdere documenten selecteren 2024, Mei
Anonim

De gebruiker kan verschillende acties uitvoeren met bestanden en mappen op de computer: kopiëren, verwijderen, verplaatsen. Soms moet u dezelfde actie voor meerdere bestanden tegelijk uitvoeren. Hiervoor moet u eerst een groep bestanden selecteren.

Een groep bestanden selecteren
Een groep bestanden selecteren

instructies:

Stap 1

U kunt op verschillende manieren meerdere bestanden of mappen selecteren. U kunt zowel de muisknoppen als de toetsen gebruiken om te selecteren, of u kunt een combinatie van zowel toetsen als muisknoppen tegelijkertijd gebruiken. De selectiemethode hangt voor een groot deel af van de gewoonten van de gebruiker.

Stap 2

Om een groep bestanden met de muis te selecteren, plaatst u de cursor in een vrij gebied van de map of het bureaublad en drukt u op de linkermuisknop. Verplaats de cursor in de gewenste richting zonder de knop los te laten, zodat de groep bestanden zich in een lichtgrijs kader bevindt dat de cursor volgt. Laat de muisknop los om het selectieproces te beëindigen. Geef vervolgens een opdracht voor de geselecteerde groep bestanden.

Stap 3

Als u toetsenbordtoetsen gebruikt, selecteert u het eerste bestand in de groep (gebruik de Tab-toets en de pijltoetsen om een object te selecteren). Als het is gemarkeerd, houdt u de Shift-toets ingedrukt, gebruikt u de pijltoetsen om naar het laatste bestand in de groep te navigeren en laat u de Shift-toets los. Selecteer een opdracht voor de gemarkeerde groep.

Stap 4

U kunt de gewenste objecten ook selecteren met de Shift-toets en de muis. Plaats de cursor op het eerste object, druk op de Shift-toets, wijs met de muiscursor naar het laatste object, laat de toets los - alle bestanden tussen het eerste en laatste object worden geselecteerd.

Stap 5

Als u bestanden moet selecteren die zich in verschillende delen van de map bevinden (verspreide objecten), selecteert u het eerste bestand, drukt u op de Ctrl-toets op het toetsenbord en wijst u met de muiscursor één voor één naar alle bestanden die u nodig hebt. Laat de Ctrl-toets los en voer de gewenste actie uit op de geselecteerde groep bestanden.

Stap 6

Om alle bestanden in een map te selecteren, drukt u op de Ctrl-toetscombinatie en de Latijnse letter A, of selecteert u het item "Bewerken" en de opdracht "Alles selecteren" in de bovenste menubalk. Om de selectie uit de geselecteerde bestanden te verwijderen, klikt u met de linkermuisknop in een vrije ruimte van de map of selecteert u de opdracht "Selectie omkeren" in het menu "Bewerken".

Aanbevolen: