Wat Gebeurt Er Met Een Computer Als Deze De Klok Rond Werkt?

Inhoudsopgave:

Wat Gebeurt Er Met Een Computer Als Deze De Klok Rond Werkt?
Wat Gebeurt Er Met Een Computer Als Deze De Klok Rond Werkt?

Video: Wat Gebeurt Er Met Een Computer Als Deze De Klok Rond Werkt?

Video: Wat Gebeurt Er Met Een Computer Als Deze De Klok Rond Werkt?
Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2024, Mei
Anonim

Correct gebruik van uw computer is de sleutel tot een lange en probleemloze service. Het onderwerp van het tijdig in- en uitschakelen van de machine is nogal controversieel en erg belangrijk. Om voor eens en voor altijd voor uzelf te bepalen of uw pc periodiek "rust" nodig heeft, moet u alle voor- en nadelen op dit gebied goed begrijpen.

Wat gebeurt er met een computer als deze de klok rond werkt?
Wat gebeurt er met een computer als deze de klok rond werkt?

Een computer is een nogal delicate techniek, en tussen de vele vragen over het juiste onderhoud ervan, botsen vaak twee meningen: "je moet de auto vaker laten rusten" en "je moet het systeem niet overbelasten door het aan en uit te zetten". Voor degenen die niet graag de instructies lezen (waarin de optimale bedrijfsparameters altijd worden beschreven), is het nuttig om aandacht te besteden aan de volgende punten om de juiste beslissing te nemen over de werking van de pc.

Computer afsluiten: voor- en nadelen

Enerzijds bespaart het regelmatig loskoppelen van de machine energie en beschermt het de computer tegen onverwachte stroompieken. Een onstabiele stroomvoorziening voor personal computers is een van de grootste risico's. Sommigen geloven dat, samen met vele andere huishoudelijke apparaten, de pc oververhit raakt door langdurig gebruik, hoewel deze mythe al lang is weerlegd. Een werkend koelsysteem is ontworpen om de systeemtemperatuur te normaliseren, zelfs tijdens actief werk (games, films kijken).

De andere kant van het probleem is de natuurlijke slijtage van onderdelen. Het is vrij objectief bewezen dat bij het in- en uitschakelen van de computer-elementen veel meer verslijten dan wanneer de auto constant zou draaien (hetzelfde gebeurt met de motor van de auto: de belasting bij het starten is hoger dan tijdens het rijden). We kunnen dus concluderen dat een stabiele ononderbroken werking voor een pc nuttiger is dan frequente "rust", maar onderworpen aan een werkend koelsysteem, dat indien nodig wordt schoongemaakt, en de aanwezigheid van een ononderbroken stroomvoorziening.

Wanneer moet je je pc afsluiten?

Als er geen ononderbroken stroomvoorziening is en de spanning in het netwerk onstabiel is, is het beter om de computer tussen sessies los te koppelen. Uitschakelen tijdens een onweersbui is niet meer zo relevant als een paar decennia geleden, althans in een stad waar een bliksemafleidersysteem is geïnstalleerd. In landelijke en voorstedelijke omgevingen kan dit gerechtvaardigd zijn als bekend is dat de elektriciteit bij dergelijk weer uitvalt.

Een auto met een defecte koeler heeft ook een pauze nodig, hoewel dit probleem niet moet worden verholpen door onderbrekingen in de werking van de computer, maar door tijdige reparatie. Naast de bovengenoemde gevallen heeft het koelsysteem, afhankelijk van de stoffigheid van de kamer, periodieke reiniging nodig, die onafhankelijk kan worden uitgevoerd, maar alleen wanneer de stroom is uitgeschakeld (het is raadzaam om statische elektriciteit in de behuizing te vermijden). Wanneer de systeemsoftware wordt bijgewerkt, moet deze mogelijk ook opnieuw worden opgestart, dus de pc moet minstens één keer per week opnieuw worden opgestart om problemen te voorkomen.

Aanbevolen: