Hoe Maak Je Een Klok In Flash

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Klok In Flash
Hoe Maak Je Een Klok In Flash

Video: Hoe Maak Je Een Klok In Flash

Video: Hoe Maak Je Een Klok In Flash
Video: Adobe Animate - Creating an Analog Clock 2024, April
Anonim

De flitsklok kan een stijlvol element zijn op het bureaublad van uw computer. Ze kunnen worden gebruikt als screensaver op veel moderne mobiele telefoons. Als je een website aan het maken bent, dan is zo'n horloge een goede aanvulling op de interface. Met Flash-technologie kunt u werkelijk prachtige wijzerplaten maken. Het hangt allemaal af van je verbeeldingskracht.

Hoe maak je een klok in Flash
Hoe maak je een klok in Flash

Noodzakelijk

Macromedia Flash

instructies:

Stap 1

Installeer Macromedia Flash-software. Het kan worden gedownload van de officiële Adobe-ontwikkelaarssite. Voer het installatieprogramma uit en volg de instructies die op het scherm verschijnen. Als u klaar bent, start u het programma met behulp van de gemaakte snelkoppeling op het bureaublad.

Stap 2

Selecteer Nieuw Flash-document maken. Maak 3 lagen die je nodig hebt om het display te besturen, namelijk "Code", "Pijlen", "Achtergrond".

Stap 3

Ga naar de laag "Pijlen" door op het lagenpalet aan de linkerkant van het programmavenster te klikken. Teken 3 handen van verschillende lengte (voor respectievelijk seconden, uren en minuten).

Stap 4

Verplaats elke pijl met de rechtermuisknop naar de "Filmclip". Ga naar de laag "Code", klik op het eerste frame. Schrijf onderaan het venster de code: hours = fscommand2 (“GetTimeHours”);

minuten = fscommand2 (“GetTimeMinutes”);

seconden = fscommand2 (GetTimeSeconds );

urenpunt._rotatie = 30 * uur + 0,5 * minuten;

minuutpunt._rotatie = * 6 minuten + 0,1 * seconden;

secondpoint._rotation = 6 * seconden;

gotoAndPlay (1);

Stap 5

De variabele uren krijgt de overeenkomstige tijd met behulp van de functie "GetTimeHours". Minuten en seconden werken op een vergelijkbare manier. De uurwijzer kreeg de naam hourspoint, terwijl de minutepoint- en secondpoint-wijzers minuut- en secondewaarden werden genoemd. Geef elke pijl een naam in het corresponderende laagvenster Pijlen onder aan het venster op het tabblad Eigenschappen.

Stap 6

Verplaats alle pijlen naar één. Dit zal het originele 12 uur punt zijn. Maak de gewenste afbeelding op de laag "Achtergrond". Ga dan naar Bestand - Nieuw - Film exporteren. Geef je horloge een naam. Specificeer het type swf, klik op "Opslaan", FlashLite versie 1.1. Kwaliteit "JPEG - 100%". Je analoge klok is klaar.

Aanbevolen: