Bios Overklokken

Inhoudsopgave:

Bios Overklokken
Bios Overklokken

Video: Bios Overklokken

Video: Bios Overklokken
Video: LENOVO LEGION 7I РАСШИРЕННЫЙ BIOS. ЦП INTEL РАЗГОН ПРИ ПОНИЖЕННОМ НАПРЯЖЕНИИ 2024, Maart
Anonim

BIOS (Basic Input Output System) is een speciaal programma dat in een microcircuit op het moederbord is gestikt en zorgt voor coördinatie tussen de componenten van de systeemeenheid en de softwareomgeving die wordt vertegenwoordigd door het geïnstalleerde besturingssysteem.

hoe bios te overklokken
hoe bios te overklokken

instructies:

Stap 1

Het BIOS bevat alle parameters waarmee het moederbord werkt. Met moderne moederborden kunt u deze waarden binnen bepaalde limieten programmatisch wijzigen. Waar is het voor? Het antwoord is simpel - om meer productiviteit te krijgen zonder geld te investeren.

Stap 2

Om het BIOS te openen, drukt u op de DEL- of F2-knop terwijl de computer opstart, de eerste optie komt vaker voor. In het venster dat verschijnt, zijn submenu's beschikbaar die verantwoordelijk zijn voor de werking van individuele apparaten. De locatie van deze opties in het menu is afhankelijk van het specifieke moederbord. Je zou geïnteresseerd moeten zijn in de processor, RAM en de northbridge van de chipset. Hun frequentie is de som van het product van de systeembus FSB en vermenigvuldigers; ze zijn verschillend voor elk apparaat. Niet alle modellen kunnen de vermenigvuldiger wijzigen. Daarom zult u in de meeste gevallen met de FSB-frequentie moeten werken.

Stap 3

De processor werkt bijvoorbeeld op 2200 MHz (200 * 11), geheugen op 400 MHz (200 * 2), northbridge 2000 MHz (200 * 10). Door een van de parameters te wijzigen, krijgt u hogere frequenties en dus hogere prestaties. Houd er rekening mee dat alle componenten beperkingen hebben in het frequentiebereik en te hoge instellingen zullen leiden tot instabiliteit van het systeem of het zal helemaal niet willen starten. In dit geval kan een lichte verhoging van de spanning helpen, maar er moet aan worden herinnerd dat met onjuiste spanningswaarden de gevolgen ernstig kunnen zijn, tot het falen van afzonderlijke componenten of de hele computer als geheel.

Aanbevolen: