Hoe Maak Je Een Foto Met Tekst

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Met Tekst
Hoe Maak Je Een Foto Met Tekst

Video: Hoe Maak Je Een Foto Met Tekst

Video: Hoe Maak Je Een Foto Met Tekst
Video: Een foto omzetten naar tekst in Word - Hoe doe je dit? 2024, Mei
Anonim

Digitale fotografie maakt het mogelijk om voor het printen niet alleen het kleurbereik, de scherpte of het verwijderen van gebreken te corrigeren, maar ook om tekst op de afbeelding toe te passen. Het opschrift kan in elke kleur, maat en type worden gemaakt.

Hoe maak je een foto met tekst
Hoe maak je een foto met tekst

Noodzakelijk

Om tekst aan je foto toe te voegen of tekst aan een foto toe te voegen, heb je een van de grafische programma's nodig waarmee je afbeeldingen kunt bewerken. U kunt krachtige Photoshop kiezen, of de eenvoudigere maar meer veelzijdige programma's Picasa, ACDSee, The Gimp, PhotoFiltre of iets dergelijks gebruiken

instructies:

Stap 1

Om tekst op een afbeelding in Photoshop te plaatsen, start u het programma en opent u de afbeelding door op Bestand - openen te klikken of door de afbeelding met de muis naar het Photoshop-venster te slepen. Selecteer het gereedschap Horizontale tekst, dat u op de werkbalk kunt vinden in de vorm van de letter T of door simpelweg op de toets T te drukken. Selecteer op het bovenpaneel van het programma het gewenste lettertype, de grootte en de kleur van de tekst. Door op uw afbeelding te klikken, voert u de gewenste tekst in. Nadat de tekst klaar is, selecteert u het gereedschap Verplaatsen door op de V-toets te drukken en verplaatst u de tekst naar de gewenste plaats door deze met de linkermuisknop ingedrukt te houden. Wanneer de afbeelding het gewenste uiterlijk krijgt, vergeet dan niet om het bestand op te slaan door op Shift + Ctrl + S te drukken.

Stap 2

Om een afbeelding met tekst in Picasa te maken, opent u de afbeelding in het programma door op "Bestand" - "Bestand toevoegen aan Picasa" te klikken. Klik in het menu aan de linkerkant op het tabblad "Basisbewerkingen" op de knop "Tekst", selecteer de kleur, de grootte en het lettertype van de toekomstige inscriptie en voer de gewenste tekst in. Hier kan het ook worden gesleept door het met de muis vast te houden, of gekanteld met een speciale hendel die verschijnt wanneer u op de inscriptie klikt. Nadat de tekst klaar is, slaat u het bestand op door op Shift + Ctrl + S te drukken.

Aanbevolen: