Hoe De Taal Op Het Toetsenbord In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taal Op Het Toetsenbord In Te Stellen
Hoe De Taal Op Het Toetsenbord In Te Stellen

Video: Hoe De Taal Op Het Toetsenbord In Te Stellen

Video: Hoe De Taal Op Het Toetsenbord In Te Stellen
Video: Hoe de taal te wijzigen ? [Windows 10] 2024, Mei
Anonim

Het wijzigen van de invoertaal van het toetsenbord is het resultaat van de bewerking voor het wijzigen van de lay-out. "Lay-out" verwijst naar een tabel waarin aan elke toets (of sneltoets) een specifiek teken is gekoppeld. De opdracht om over te schakelen van de lay-out, waarin de letters van de toetsen zijn gekoppeld aan de karakters van het Russische alfabet, naar de Engelse kan zowel met de muis als vanaf het toetsenbord worden verzonden.

Hoe de taal op het toetsenbord in te stellen
Hoe de taal op het toetsenbord in te stellen

instructies:

Stap 1

Gebruik de sneltoetscombinatie die standaard aan deze bewerking is toegewezen om de invoertaal te wijzigen. De meest gebruikte combinatie is alt="Image" + shift, iets minder vaak - ctrl + shift. Deze combinatie kan desgewenst worden gewijzigd. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de momenteel gebruikte taalaanwijzer in het systeemvak van de taakbalk (lade). Het contextmenu wordt geopend, waarin u het item "Parameters" moet selecteren. Als gevolg hiervan wordt een venster van het systeemonderdeel "Talen en tekstinvoerservices" geopend.

Stap 2

Klik op de knop "Toetsenbordopties" in het gedeelte "Instellingen" van het tabblad "Opties". Selecteer in het volgende venster het item "Schakelen tussen invoertalen" in de lijst met "Sneltoetsen voor invoertalen" en klik op de knop "Sneltoetsen wijzigen". Het volgende venster dat wordt geopend, bevat eindelijk opties voor sneltoetsen die kunnen worden toegewezen aan het wijzigen van de invoertaal - kies de meest geschikte optie. Klik vervolgens op de knop "OK", sluit alle tussenliggende vensters en dit voltooit de vervanging van sneltoetsen voor de lay-outwijzigingsbewerking.

Stap 3

Gebruik uw muis om de invoertaal te wijzigen zonder het toetsenbord te gebruiken. Klik hiervoor met de linkermuisknop op de cursor van de huidige toetsenbordtaal in de lade en selecteer in het pop-up contextmenu de regel met de gewenste taal. Als het pictogram met de aanduiding van de invoertaal niet in de lade staat, klik dan met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer de regel "Taalbalk" in het gedeelte "Werkbalken" van het contextmenu. De taalindicator verschijnt op de taakbalk, maar u kunt deze naar elke geschikte locatie op het scherm verplaatsen. Open hiervoor het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Herstellen" - de taalbalk wordt losgemaakt van de taakbalk en het wordt mogelijk om deze over het scherm te slepen door met de linkermuisknop aan de linkerkant te klikken rand.

Aanbevolen: