Hoe Een Taal Op Het Toetsenbord Te Vertalen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Taal Op Het Toetsenbord Te Vertalen
Hoe Een Taal Op Het Toetsenbord Te Vertalen

Video: Hoe Een Taal Op Het Toetsenbord Te Vertalen

Video: Hoe Een Taal Op Het Toetsenbord Te Vertalen
Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met tekst die vreemde woorden en symbolen bevat, is het noodzakelijk om het toetsenbord in een andere taal te vertalen. Om dit te doen, drukt u gewoon op een paar speciale toetsen en typt u vervolgens de gewenste tekens in het vereiste formaat.

Hoe een taal op het toetsenbord te vertalen
Hoe een taal op het toetsenbord te vertalen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - toetsenbord;
  • - computermuis.

instructies:

Stap 1

Bij het typen van tekstdocumenten is het erg handig om naar een andere taal over te schakelen met behulp van de toetsenbordtoetsen Ctrl, alt="Image" en Shift, vooral omdat de gebruiker hun combinatie kan aanpassen door de handigste optie te kiezen.

Stap 2

Om aan te geven welke toetsen u wilt gebruiken, gaat u naar het menu Start, dat zich in de linkerbenedenhoek van uw bureaublad bevindt. Klik op het extreme icoon (wanneer je erover beweegt, verschijnen de woorden "Start" bovenaan) en open het gedeelte "Configuratiescherm".

Stap 3

Zoek vervolgens in het nieuwe venster het item "Taal en regionale normen" en volg de link om de nodige instellingen te maken. Dit item bevat verschillende subitems, waaronder Formaten, Locatie, Talen en Toetsenborden, en Geavanceerd.

Stap 4

Nadat u de sectie "Formaat" hebt geselecteerd, markeert u de taal die het meest de voorkeur heeft voor werk in het vervolgkeuzevenster. Om de tekstinvoertaal of het toetsenbord te wijzigen, klikt u op de knop "Talen en toetsenborden" en vervolgens op - "Toetsenbord wijzigen".

Stap 5

Er wordt een nieuw venster "Tekstinvoertalen en -services" geopend, waarin u de standaardinvoertaal kunt configureren. Daarnaast kunt u de eigenschappen van de taalbalk specificeren, de locatie op het bureaublad of de werkbalk definiëren of deze helemaal verbergen.

Stap 6

Het volgende gedeelte - "Van toetsenbord wisselen" - is nodig om de knoppen te selecteren waarmee u de functie voor het wijzigen van de taal kunt starten. Klik hiervoor in het gedeelte "Sneltoetsen voor invoertalen" op de knop "Sneltoets wijzigen".

Stap 7

Geef in het nieuwe venster op met welke toetsen op uw toetsenbord de invoertaal wordt gewijzigd: left Alt + Shift of Ctrl + Shift. Vink het gewenste vakje aan. En klik vervolgens op "OK" om de wijzigingen op te slaan.

Stap 8

U kunt de taal ook wijzigen door met de linkermuisknop op de taalbalk te klikken en de gewenste taal te markeren.

Stap 9

Hetzelfde paneel is handig voor het wijzigen van andere parameters. Maar in dit geval moet u de rechtermuisknop gebruiken.

Aanbevolen: