Hoe Een Harde Schijf Te Redden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Redden
Hoe Een Harde Schijf Te Redden

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Redden

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Redden
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

Hoe uw harde schijf beschermen tegen gegevensverlies? Dit is geen loze vraag, aangezien alle door de eigenaar gecreëerde informatie op de harde schijf van de computer wordt opgeslagen. Het verlies van deze gegevens zal aanzienlijk zijn, omdat het niet langer mogelijk is om deze te herstellen als een storing leidt tot herinstallatie van het besturingssysteem of de computer uitvalt. Om alle beschikbare informatie op uw computer te behouden, moet u daarom een reservekopie of een schijfkopie maken.

Hoe een harde schijf te redden
Hoe een harde schijf te redden

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - USB stick.

instructies:

Stap 1

Dit kan worden gedaan met behulp van verschillende hulpprogramma's of programma's die kopieën van schijven maken. Maar u kunt zonder hen doen, omdat het besturingssysteem van de computer een programma biedt voor het maken van een kopie van de harde schijf. Er kan een back-up van de harde schijf worden gemaakt op een optionele interne harde schijf. U kunt een externe harde schijf gebruiken die via een USB-poort op uw computer wordt aangesloten. Kopieën zijn eenvoudig te maken op een USB-stick of dvd.

Stap 2

Om een kopie te maken, moet u verschillende stappen doorlopen, die het systeem u zelf zal vertellen. Maar klik eerst met de linkermuisknop op de knop "Start". Selecteer vervolgens het tabblad Configuratiescherm in het menu. Er wordt een venster geopend waarin u het "Back-up- en herstelcentrum" moet zoeken en openen. Met dit programma kunt u in een paar minuten exacte kopieën maken van alle gegevens die op uw harde schijf in uw computer zijn opgeslagen.

Stap 3

Klik met de linkermuisknop op de optie "Bestandsbeveiliging en archivering". Open in het geopende venster de lijst met manieren om gegevens op te slaan. Kies degene die bij je past uit de lijst. Bijvoorbeeld station D of verwisselbare media. Klik volgende". Selecteer in het nieuwe venster de gegevens die u wilt opslaan. Opnieuw op "Volgende" klikken. Klik in het geopende venster op "Parameters opslaan en archief maken".

Stap 4

En het systeem maakt een back-up van de harde schijf van uw computer. Als je een extern opslagapparaat hebt gekozen en je hebt geen ruimte meer, maak je geen zorgen. Verander het medium en maak het archief verder aan. Je kunt ook grote USB-sticks gebruiken, bijvoorbeeld 500 GB. In de toekomst kunt u de volledige kopie terugzetten naar uw computer wanneer u het systeem opnieuw installeert. Probeer op tijd kopieën te maken, want het kan zijn dat u oude informatie heeft opgeslagen en dat er tijdens het gebruik van de computer veel nieuwe informatie zal ontstaan.

Aanbevolen: