Hoe Een Overstroomde Laptop Te Redden?

Hoe Een Overstroomde Laptop Te Redden?
Hoe Een Overstroomde Laptop Te Redden?

Video: Hoe Een Overstroomde Laptop Te Redden?

Video: Hoe Een Overstroomde Laptop Te Redden?
Video: Handige software voor bij je laptop 2024, April
Anonim

Gemorste vloeistof op het toetsenbord van een laptop is een veelvoorkomend verschijnsel. Maar slimme technologie is nog te redden als je snel handelt. Wat kan een gewone gebruiker in dit geval doen?

Hoe een overstroomde laptop te redden?
Hoe een overstroomde laptop te redden?

Vloeistof die de notebook binnendringt, veroorzaakt ernstige schade. Het overstromen van het moederbord gaat gepaard met dure reparaties of vervangingen, die qua kosten vergelijkbaar zijn met de prijs van een hele pc, dus je moet natuurlijk niet eten of drinken tijdens het werken of surfen op internet. Maar als een dergelijke situatie zich voordoet, is het de moeite waard om te onthouden wat een gebruiker in een dergelijke situatie zou moeten doen.

1. Sluit het besturingssysteem zo snel mogelijk af. Als je hebt gewerkt, verspil dan geen tijd aan het opslaan van bestanden - het werk kan worden herhaald, maar het is belangrijk om de kostbare seconden niet te missen waarin de vloeistof de belangrijke delen van de pc bereikt.

2. Koppel de stroom naar de computer los door de stekker en vervolgens de batterij eruit te trekken.

3. Draai de notebook om met het toetsenbord naar beneden gericht en plaats deze op een vlakke ondergrond. U hoeft het deksel niet te sluiten.

4. Vind snel papieren handdoeken, toiletpapier, vloeipapier, papieren servetten, enz. en dep het vocht eruit. Probeer de vloeistof niet over het oppervlak van uw pc te wrijven, dus sponzen of handdoeken zijn niet de beste optie.

5. Als je weet hoe je je laptop uit elkaar moet halen, doe het dan. Verwijder het moederbord, de rest van de apparaten, dep het vocht af met keukenpapier, leg alle onderdelen op de tafel zodat ze goed drogen. Een goede optie is om de gedemonteerde laptop te drogen met een huishoudföhn, maar ook in dit geval moet je hem niet snel in elkaar zetten. Als u niet weet hoe u moet demonteren - experimenteer dan niet, neem contact op met professionals en zo snel mogelijk.

Pogingen om de laptop aan te zetten na een overstroming (zonder deze grondig uit te drogen) kan leiden tot kortsluiting, waarna reparatie kostbaar is.

Hoe een overstroomde laptop te redden?
Hoe een overstroomde laptop te redden?

onthoud dat schoon water of wodka minder schade toebrengen aan uw laptop. En na thee met suiker, koffie, wijn, frisdrank is het veel moeilijker om de laptop weer aan het werk te krijgen. Hoe meer chemicaliën er in je drankje zijn opgelost, hoe sneller het corrosieproces zal verlopen!

Aanbevolen: