De Systeemeenheid Demonteren

Inhoudsopgave:

De Systeemeenheid Demonteren
De Systeemeenheid Demonteren

Video: De Systeemeenheid Demonteren

Video: De Systeemeenheid Demonteren
Video: Onderdelen van een PC 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is in bijna elk huis een personal computer te vinden, maar desondanks begrijpen maar weinig mensen hoe de systeemeenheid werkt. Niet iedereen zal vrij simpele vragen kunnen beantwoorden: wat zit er onder de dekmantel of hoe zit alles in elkaar en waar dient het voor. Aan de hand van dit artikel beantwoordt u niet alleen deze vragen, maar kunt u de systeemeenheid ook zelf demonteren.

De systeemeenheid demonteren
De systeemeenheid demonteren

instructies:

Stap 1

Ten eerste is het niet alleen nodig om de computer uit te schakelen, maar ook om deze los te koppelen van de voeding, anders wordt in sommige gevallen nog steeds een stand-byvermogen van 5 volt geleverd.

Stap 2

Je moet beginnen met de zijklep van de koffer, deze kan op verschillende manieren worden geopend en gesloten (het hangt allemaal af van het model en de fabrikant). Het komt voor dat fabrikanten geen sloten, vergrendelingen of tuimelschakelaars installeren, in dat geval hoeft u alleen alle schroeven aan de achterkant van de behuizing los te draaien (soms openen de zijpanelen samen met de bovenste). Vervolgens duwen we de muren iets naar achteren om de bevestigingsmiddelen eruit te trekken. Tegelijkertijd kunnen op sommige modellen speciale mechanismen worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld vergrendelingen die gemakkelijk te openen zijn - trek ze gewoon voorzichtig naar u toe. Er zijn ook eenvoudige sloten, dan moeten er speciale sleutels bij de computerkast worden geleverd.

Stap 3

Dus nadat je de zijklep hebt verwijderd, is het eerste dat opvalt het grote bord dat aan de tegenoverliggende muur is bevestigd. Dit is het belangrijkste onderdeel van elke computer: het moederbord. De volgende elementen zijn eraan verbonden: een videokaart (zonder welke het onmogelijk is om een film te kijken), RAM (verantwoordelijk voor de snelheid van informatieverwerking), een processor (computerbrein) en verschillende bussen van dvd/cd-drives, harde aandrijvingen, enzovoort.

Stap 4

Dichter bij het midden is de processor verborgen onder het koellichaam en de ventilator. Ernaast, een beetje naar rechts, zijn er een of meerdere kaarten in speciale sleuven gestoken - dit is RAM. Bovenop de behuizing is een voeding geïnstalleerd, waaruit veel draden lopen. Het op een na grootste bord is de videokaart, die ook op het moederbord wordt bevestigd.

Stap 5

Nadat u de locatie van de hoofdcomponenten van de computer heeft onderzocht, kunt u beginnen met het demonteren ervan. Het belangrijkste is om alles met de grootste zorg te doen, zonder geweld te gebruiken. Schakel eerst de voeding uit, trek alle connectoren uit het moederbord, de schijven en andere apparaten. Door vervolgens de schroeven los te draaien, halen we de voeding eruit. Vervolgens kunt u doorgaan naar het RAM-geheugen en de videokaart: door op de speciale bevestigingen aan elke kant van het bord te drukken, verwijdert u het voorzichtig.

Stap 6

Ga verder met de processor en verwijder eerst de ventilator. Schud vervolgens het koellichaam voorzichtig en koppel het los van de processor. Er zit een speciale hendel op de socket, waarmee u de processor loslaat (onthoud de locatie ten opzichte van de hendel).

Stap 7

Nu kunt u de schijf en de harde schijf loskoppelen. Koppel de rails los van de apparaten zelf en draai vervolgens alle schroeven los waarmee deze elementen aan de behuizing zijn bevestigd. Haal alles eruit wat je hebt losgeschroefd.

Stap 8

De montage moet in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd, wees uiterst voorzichtig en verwar niets.

Aanbevolen: