Hoe Te Bepalen Of Een Computer Een Virus Heeft

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Of Een Computer Een Virus Heeft
Hoe Te Bepalen Of Een Computer Een Virus Heeft

Video: Hoe Te Bepalen Of Een Computer Een Virus Heeft

Video: Hoe Te Bepalen Of Een Computer Een Virus Heeft
Video: Virus verwijderen van je computer 2024, Maart
Anonim

Computervirussen stelen gebruikerswachtwoorden, geld uit virtuele portefeuilles, blokkeren de werking van de machine en vereisen het verzenden van sms, maken bestanden op schijven verborgen en bederven het leven van gebruikers op andere manieren. Als u dit vindt, moet u onmiddellijk actie ondernemen om het schadelijke programma te zoeken en te verwijderen.

Hoe te bepalen of een computer een virus heeft
Hoe te bepalen of een computer een virus heeft

instructies:

Stap 1

Als er al een antivirusprogramma op uw computer is geïnstalleerd, controleer dan eerst of de licentie ervoor geldig is. Als dit het geval is, start u eerst het proces van het bijwerken van de toepassingsdatabases en voert u vervolgens een volledige scan uit van alle harde schijven op virussen. Als deze worden gevonden, selecteert u het menu-item dat overeenkomt met de desinfectie of verwijdering (indien desinfectie onmogelijk is) van de geïnfecteerde bestanden.

Stap 2

Als er geen antivirus is of als de licentie ervoor is verlopen, koop dan respectievelijk de antivirus zelf of verleng de licentie. Als dat niet bij u past, verwijdert u uw oude betaalde antivirusprogramma en installeert u een gratis exemplaar. Het wordt altijd bijgewerkt zonder dat vernieuwing nodig is, wat erg handig is. Na het verwijderen van de antivirus is mogelijk aanvullende configuratie van netwerkinterfaces vereist om netwerktoegang weer te laten verschijnen. Thuis kunt u PC Tools Antivirus Free of AVG Free op het werk gebruiken - alleen de eerste van deze programma's (de tweede is alleen gratis voor thuisgebruik). Installeer in geen geval meerdere antivirusprogramma's tegelijk - ze zullen conflicteren. Nadat u de antivirus hebt vervangen door een nieuwe, functionele, controleert u alle schijven van de computer opnieuw op virussen.

Stap 3

Naast antivirus kunt u ook antivirusprogramma's gebruiken. Ze verschillen doordat ze niet kunnen updaten, maar ze kunnen vreedzaam naast elkaar bestaan met de bestaande antivirus die als de belangrijkste wordt gebruikt. Er zijn twee van dergelijke programma's: Zaitsev Anti-Virus en Dr. Web Cure IT. De eerste is gratis voor elk gebruik, de tweede is alleen voor thuisgebruik. Om de database van een dergelijk hulpprogramma bij te werken, hoeft u alleen maar de nieuwe versie te downloaden. Het vereist geen installatie en start onmiddellijk na het downloaden en uitpakken van het archief.

Stap 4

De kans dat een virus een Linux-computer infecteert, is vrij laag. Als je nog steeds vermoedt dat de machine geïnfecteerd is, installeer dan ClamAV antivirus en scan er alle harde schijven mee. Een speciale opstartbare Dr. Web Live-cd op basis van Linux kan worden gebruikt om machines met zowel Linux als Windows te scannen. Nadat u een dergelijke schijf hebt gebrand, start u de computer ervan op en voert u de controle uit alsof u een gewone antivirus gebruikt. Als u de databases op een dergelijke schijf wilt bijwerken, gebruikt u een "leeg" van het type CD-RW, waarbij u regelmatig nieuwe versies van het softwarepakket downloadt en ernaar schrijft.

Stap 5

Als u een apart bestand vermoedt voor de aanwezigheid van kwaadaardige code, ga dan naar de VirusTotal-website en upload dit bestand daar. Het wordt automatisch gecontroleerd door enkele tientallen antivirusprogramma's en de resultaten worden niet op het scherm weergegeven. Stuur geen bestanden met vertrouwelijke informatie naar deze site.

Aanbevolen: