Hoe Werkt Een Draadloze Muis?

Inhoudsopgave:

Hoe Werkt Een Draadloze Muis?
Hoe Werkt Een Draadloze Muis?

Video: Hoe Werkt Een Draadloze Muis?

Video: Hoe Werkt Een Draadloze Muis?
Video: Hoe werkt een ergonomische muis? 2024, April
Anonim

Tegenwoordig zijn draadloze muizen veelgevraagde en populaire gadgets die zowel met een computer als met een laptop kunnen worden gebruikt. Sommige mensen begrijpen echter niet hoe het werkt - een draadloze muis heeft immers geen kabels nodig.

Hoe werkt een draadloze muis?
Hoe werkt een draadloze muis?

Draadloze muisbediening

De meeste draadloze muizen communiceren met een computer via radiofrequentiecommunicatie, waarvoor componenten zoals een ontvanger en zender nodig zijn. Met behulp van de ingebouwde zender zendt de muis elektromagnetische radiosignalen uit die informatie doorgeven over ingedrukte knoppen en muisbewegingen. De ontvanger maakt verbinding met de computer, ontvangt de muissignalen en verzendt deze met de draadloze muisdriver naar het besturingssysteem.

De ontvanger kan ingebouwd zijn of een apart apparaat dat op een computer wordt aangesloten in de vorm van een speciale kaart die in een uitbreidingsslot wordt gestoken.

Hetzelfde principe wordt door veel elektronische apparaten gebruikt - mobiele telefoons, draadloze netwerken, garagedeuraandrijvingen, afstandsbedieningen, enzovoort. In tegenstelling tot infraroodcommunicatie, die deze apparaten van stroom voorziet, hoeven de muis en de ontvanger voor radiofrequentiecommunicatie niet binnen een bereikbare afstand van elkaar te worden geplaatst. Het zendsignaal van de gadget passeert gemakkelijk obstakels in de vorm van een computermonitor of tafelblad.

Een draadloze muis synchroniseren

Zoals bij de meeste moderne computermuizen, gebruiken draadloze modellen in hun werk geen bal, maar een optisch systeem, wat de nauwkeurigheid van de gadget aanzienlijk verhoogt. Bovendien stelt het optische systeem de gebruiker in staat om een draadloze muis op bijna alle oppervlakken te gebruiken, wat erg belangrijk is voor een apparaat dat gedurende enige tijd niet via een kabel met een computer is verbonden.

Een ander voordeel van radiofrequentiecommunicatie is het minimale energieverbruik van radiozenders en -ontvangers, die ook licht en goedkoop zijn en op batterijen kunnen werken.

Synchronisatie van een draadloze muis is nodig voor de interactie van zijn zender met de ontvanger, die op hetzelfde kanaal moet werken, wat een combinatie is van de identificatiecode en frequentie. Synchronisatie voorkomt interferentie van andere draadloze apparaten en vreemde bronnen.

Elke fabrikant rust zijn eigen draadloze muis uit - sommige modellen (duurder in de algemene beoordeling) worden al gesynchroniseerd verkocht en sommige moeten automatisch worden gesynchroniseerd door op bepaalde knoppen op het apparaat te drukken. Gegevens die door de muis naar de ontvanger worden verzonden, worden beschermd door coderingsmechanismen of frequency hopping-technologie.

Aanbevolen: