Schermresolutie Toevoegen

Inhoudsopgave:

Schermresolutie Toevoegen
Schermresolutie Toevoegen

Video: Schermresolutie Toevoegen

Video: Schermresolutie Toevoegen
Video: schermresolutie aanpassen 2024, Maart
Anonim

De belangrijkste parameter die de helderheid van afbeeldingen en teksten op een computerscherm bepaalt, is de schermresolutie van de monitor. Hoe hoger de resolutie, hoe duidelijker het beeld en hoe meer elementen in het schermframe passen. Aan de andere kant maakt een te hoge resolutie het moeilijker om fijne details te zien en verergert het zichtvermoeidheid bij langdurig gebruik. Om de middenweg te kiezen, moet u de schermresolutie aanpassen op basis van uw eigen voorkeuren. Laten we eens kijken hoe we dit in Windows kunnen doen.

Schermresolutie toevoegen
Schermresolutie toevoegen

instructies:

Stap 1

Om de schermresolutie in Windows XP te kunnen wijzigen, moet u het venster "Eigenschappen: Weergave" openen. De eerste optie om dit te doen, is door het configuratiescherm te starten in het gedeelte "Instellingen" van het hoofdmenu (de knop "Start") en daarin op het pictogram "Weergave" te klikken. De tweede is om met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van geopende vensters op het bureaublad te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren. In de schermeigenschappen moet u naar het tabblad "Instellingen" gaan en door de linkermuisknop op de schuifregelaar in het gedeelte "Schermresolutie", selecteer de waarde die u nodig hebt … Nadat u op "OK" (of "Toepassen") hebt geklikt, zal het besturingssysteem de schermresolutie wijzigen in de resolutie die u hebt opgegeven en verschijnt er een venster met een timer. Als de wijzigingen niet worden bevestigd tijdens het aftellen van de timer, keert het besturingssysteem terug naar de vorige schermresolutie. Soms zijn er na het installeren van een nieuw besturingssysteem maar heel weinig opties in de lijst met beschikbare schermresoluties. In de regel gebeurt dit omdat de videokaart- en monitorstuurprogramma's nog niet zijn geïnstalleerd. Dat wil zeggen, het besturingssysteem kent de mogelijkheden van de geïnstalleerde apparatuur nog niet en biedt uit voorzichtigheid alleen opties die zeker "moeilijk" zullen zijn voor alle monitoren en videokaarten. Pas daarom de schermresolutie pas aan als de installatie van alle benodigde software is voltooid. Als daarna de keuze aan resoluties minimaal blijft, moet u op de knop "Geavanceerd" klikken en de ontbrekende stuurprogramma's handmatig installeren.

Stap 2

Deze procedure is bijna hetzelfde in de besturingssystemen Windows Vista en Windows 7. U moet ook met de rechtermuisknop op de vrije ruimte op het bureaublad klikken en "Schermresolutie" selecteren in het vervolgkeuzemenu. Als gevolg van deze actie wordt het instellingengedeelte geopend, te vinden op Configuratiescherm -> Alle onderdelen van het Configuratiescherm -> Beeldscherm -> Schermresolutie. Verplaats de schuifregelaar in de vervolgkeuzelijst van de knop "Oplossing", selecteer degene die u nodig hebt en klik op de knop "Toepassen".

Aanbevolen: