Hoe Maak Je Een Scherm?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Scherm?
Hoe Maak Je Een Scherm?

Video: Hoe Maak Je Een Scherm?

Video: Hoe Maak Je Een Scherm?
Video: Uitleg: Schermopname maken met je Android-smartphone 2024, April
Anonim

Als het nodig is om snel een deel van het scherm als afbeelding op te slaan, dan komen screenshots te hulp of, met andere woorden, screenshots. U kunt het hele scherm vastleggen, of slechts een deel ervan. Er zijn zowel eenvoudige manieren om foto's te maken als meer complexe. Onze taak is om erachter te komen hoe we een scherm op een computer kunnen maken.

Maak een scherm
Maak een scherm

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste en meest effectieve manier om een scherm te maken, is door het programma Lightshot op uw computer te installeren. Gebruik een willekeurige zoekmachine, voer daar de zoekopdracht "download lightshot" in, zoek een site met dit programma in de resultaten, download het.

Stap 2

De installatie van dit programma vindt plaats in een standaardmodus en zal geen problemen opleveren. Na installatie kun je met dit programma een scherm maken door op de knop "Print Screen" op het toetsenbord te drukken. Daarna wordt het scherm iets donkerder en wordt u gevraagd om het gewenste deel van het scherm te selecteren.

Stap 3

De selectie begint altijd vanuit de linkerbovenhoek, beweeg de cursor over de beoogde linkerbovenhoek van de toekomstige schermafbeelding en, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, beweegt u de muis naar beneden en naar rechts totdat u tevreden bent met de afbeelding.

Stap 4

Laat daarna de linkermuisknop los, rechtsonder verschijnt een menu met pictogrammen. De meest rechtse - een kruis, geeft de annulering van de schermafbeelding aan, de meest linkse - een wolkpictogram en een pijl - upload de schermafbeelding naar de site en krijg er een link naar. Deze link kan gemakkelijk naar vrienden worden gestuurd, zodat ze je scherm direct zien.

Stap 5

Het diskettepictogram, tweede van rechts, betekent dat u een schermafbeelding op uw computer moet opslaan. Nadat u erop hebt geklikt, wordt u gevraagd om de bestandsnaam en het opslagpad op te geven, zoals meestal het geval is bij het opslaan van bestanden op een pc. Nog meer naar links is een knop in de vorm van twee vellen, waarmee u de afbeelding naar het klembord kunt kopiëren.

Stap 6

Ook in het Lightshot-programma is er een paneel waarmee je pijlen, rechthoeken op de screenshot kunt tekenen, tekst kunt schrijven, tekenen met een potlood. Er is een functie "delen op sociale netwerken", "zoeken naar vergelijkbare afbeeldingen in Google" en "afdrukken". Dat is waarschijnlijk alles over Lightshot. Dit is de handigste manier om schermafbeeldingen op uw computer te maken.

Stap 7

Als u niet op zoek bent naar gemakkelijke manieren en persoonlijke tijd niet duur voor u is, dan staan standaard Windows-tools tot uw dienst. Als er geen programma's van derden zijn geïnstalleerd, wordt door op de knop Print Screen te drukken een momentopname van het volledige scherm gemaakt en deze automatisch op het klembord opgeslagen.

Stap 8

Visueel verandert er niets na het klikken op de knop, je hoeft alleen maar een programma te openen om met afbeeldingen te werken. De meest standaard in Windows is Paint. Om het te openen, klikt u op "Start", vervolgens op "Alle programma's", vervolgens op "Accessoires" en ten slotte op Paint.

Stap 9

Wanneer het Paint-programma wordt gestart, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + V op het toetsenbord en een schermafbeelding van het scherm wordt geplakt, nu moet het op de computer worden opgeslagen. Klik hiervoor op "Bestand" en vervolgens op het item "Opslaan als". Geef het formaat, de naam en het pad op waar het bestand moet worden opgeslagen.

Stap 10

Nu je weet hoe je een scherm op een eenvoudige en niet erg leuke manier kunt maken, is het aan jou welke je kiest. Dit is al een kwestie van smaak, maar naarmate de tijd verstrijkt, gebruiken steeds meer mensen Lightshot of zijn analogen.

Aanbevolen: