Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Computer
Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Computer
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2024, Maart
Anonim

Een screenshot (screenshot) kan worden gemaakt met behulp van ingebouwde functies van het besturingssysteem waarop uw computer draait. U kunt hiervoor ook aanvullende software gebruiken - in dit geval kan de resulterende schermafbeelding in de regel met hetzelfde programma worden bewerkt.

Hoe maak je een screenshot op een computer
Hoe maak je een screenshot op een computer

Noodzakelijk

SnagIt-toepassing

instructies:

Stap 1

Er zou een knop op het toetsenbord van uw computer moeten zijn met het vereiste commando. Het wordt aangeduid met het Engelse Print Screen of kortweg PrScn. Druk op deze toets om het besturingssysteem te laten weten dat u de afbeelding die momenteel op het scherm wordt weergegeven, wilt opslaan. Bij veel laptops (notebooks of netbooks) moet deze toets samen met de Fn-knop worden ingedrukt. Na ontvangst van de opdracht plaatst het besturingssysteem een kopie van de afbeelding die op de monitor wordt weergegeven op het klembord. Als je niet geïnteresseerd bent in het hele schermgebied, maar alleen in het venster waarin je op dat moment aan het werk bent, druk dan op Print Screen in combinatie met de Alt-toets.

Stap 2

Sla de afbeelding op met een grafische editor of bijvoorbeeld een tekstverwerker Microsoft Office Word. Start deze applicatie en plak de inhoud van het klembord in een leeg document. Er wordt automatisch een nieuw document gemaakt wanneer u een editor start en om in te voegen gebruik de toetsencombinatie Ctrl + V. Roep vervolgens het dialoogvenster voor opslaan op - druk op de "sneltoetsen" Ctrl + S. Geef in het dialoogvenster de bestandsnaam op en selecteer een map op uw computer, op een externe schijf of op een willekeurige computer op het lokale netwerk. Wanneer u een grafische editor gebruikt, kunt u ook het formaat van het afbeeldingsbestand kiezen. Druk vervolgens op de knop Opslaan en het probleem is opgelost.

Stap 3

Wanneer u een gespecialiseerde toepassing voor hetzelfde doel gebruikt, hangt de procedure af van het programma zelf. Als u bijvoorbeeld SnagIt op uw computer installeert, moet u ook een screenshot maken met de PrintScreen-toets, maar als u erop drukt, wordt niet alleen de snapshot op het klembord geplaatst, maar wordt u gevraagd een specifiek venster te selecteren of het gewenste venster te selecteren. Oppervlakte. Voor het geselecteerde venster kunt u een opdracht geven om toe te voegen aan de snapshot en het onzichtbare deel ervan - SnagIt zal vanzelf scrollen. De schermafbeelding wordt niet op het klembord geplaatst, maar overgebracht naar zijn eigen programma, een grafische editor met de functies die nodig zijn voor het bewerken van schermafbeeldingen.

Aanbevolen: